Obavijesti

News

Komentari 203

Prodavači su i dalje u štrajku; Linić: Maknut ćemo siledžije...

Prodavači su i dalje u štrajku; Linić: Maknut ćemo siledžije...
7

Predsjednik Udruge hrvatskih tržnica najavio je da će se u ponedjeljak svi okupiti na Markovu trgu. Linić, pak, ne posustaje: 'Uvest ćemo reda, Zakon će se poštovati'

VIDEO

Već treći dan traje štrajk prodavača sa zagrebačkih tržnica zbog uvođenja fiskalizacije. U srijedu se oko 200 prodavača opet okupilo na Dolcu, te su otišli do Porezne uprave. Tamo će, kažu, pokušati doći do rješenja problema. Najavili su da će, između ostalog predložiti i paušalno oporezivanje. 

Podsjetimo, ministar financija Slavko Linić u utorak je odbacio njihov prijedlog da fiskalizacija zaobiđe hrvatske tržnice. 

Predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Niko Pervan najavio je da će se, ako u srijedu ne pronađu rješenje, u ponedjeljak okupiti na Markovu trgu.  

- Imam obećanje da će doći prodavači s tržnica iz cijele Hrvatske. Iz Splita, Zadra, Đakova, Osijeka, Karlovca... - rekao je Pervan. 

Prodavači traže rješenje u Poreznoj upravi

Štrajkašima su u središnjem uredu Porezne uprave obećali razgovor s višim dužnosnicima, a očekuju, kako je rekao Pervan, i ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec ili njezinu zamjenicu.  

- Imamo tri opcije koje ćemo ponuditi, te se nadam da ćemo u konstruktivnom razgovoru naći rješenje. Ako je Linić napravio izuzetke za Croatia Airlines, za kioske te veterinare, ne vidim zašto ne bi riješio problem na tržnicama - rekao je Pervan. 

Linić: Imali su vemena da se pripreme, maknut ćemo sve siledžije

No, ministar Linić i dalje ne odstupa od svojih stavova i uvođenja fiskalizacije na tržnice. On je u srijedu to još jednom ponovio u emisiji Hrvatskog radija 'A sada vlada Vlada', najavivši beskompromisnu borbu protiv sive ekonomije. 

- Svi su imali vremena da se pripreme, pa i gradske tržnice koje trebaju pružiti bolji servis korisnicima prostora na tržnicama. U ovih mjesec dana mi ćemo uvesti reda, maknut ćemo sve siledžije, koji ne poštuju hrvatske zakone, ali Zakon o fiskalizaciji će se poštivati. Stat ćemo na kraju švercu, krađama, prodaji svakakvih proizvoda, radu na crno, sivoj ekonomiji na tržnicama - kazao je Linić. Najavio je i veći nadzor i kontrole. 

Prodavače podržala i udruga Zviždač

Valja spomenuti kako je prodavačima s tržnica u srijedu podršku dala i Udruga Zviždač. 

- Na tržnicama se ne događa kriminal, već u INA-i i drugim firmama - rekla je predsjednica Udruge Vesna Balenović te poručila ministru Liniću da ne muči cijelu naciju, javlja HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije