To je to što me zanima!

Prodavali maglu: Na autima i strojevima 'zaradili' 18 mil. kn

Poljska policija uhitila je 9 kriminalaca. Oni su na internetu prodavali aute i strojeve koje nikad ne bi isporučili kupcima. Novac od prevare isplaćivali su i na bankomatima u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Poljska policija je prije neokoliko dana pretražila 25 kuća i uhitila 9 muškaraca. Osumnjičeni su na internetu prodavali automobile, građevinske ili poljoprivredne strojeve, ali nikada nisu isporučili oglašenu robu zainteresiranim kupcima, unatoč tome što su dobili novac. Oglasi su objavljeni na brojnim internetskim oglasnicima u različitim državama EU.

Kako javlja Europol, zločinačka organizacija bila je aktivna od siječnja 2015. Prevarili su više od 1000 ljudi, a ukrali su više od 18 milijuna kuna.Radili su tako što su kupovali legitimne ugledne male tvrtke. Online oglasi bili su povezani s aktivnostima tih tvrtki. Novac koji su dobili od žrtava isplaćivali su na bankomatima u Poljskoj, Hrvatskoj i Češkoj.

POGLEDAJTE VIDEO UHIĆENJA:

Poljska policija zaplijenila je nekoliko desetaka bankovnih kartica, automobile, prijenosna računala i mobilne telefone. Osim toga, zaplijenili su imovinu u vrijednosti od najmanje 350.000 eura. Istrage su još uvijek u tijeku i očekuje se daljnja uhićenjai. Poljski i hrvatski istražitelji, kao i ostali službenici za vezu Europol (uključujući i predstavnike J-CAT-a), dogovorili su se o daljnjim mogućim akcijama ovisno o kretanju vođa i članova mreže. Europol je kooridinirao akciju uhićenja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • miko2312 03.06.2017.

    Znaju u kojim drzavama vlada kriminal pa mogu dizat lovu bez problema

  • tajci47 03.06.2017.

    Cuj to..ukljucili su se i hrvatski istrazitelji...hahaha...strasne li koristi od njih. Nisu sposobni ni u svom dvoristu reda napraviti!!

  • citoo 02.06.2017.

    Kod nas je aktalna farba za tunele vec duze ali nikako u p.m da ih uhvate sve dobro ošmirglaju pa su slabi tragovi,mozda im koji puta kanta opadne pa ih uhvate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare