To je to što me zanima!

Profesor je kritičar ministra: Jovanović samo radi štetu

Školskim rječnikom, njegov rad ocjenjujem ocjenom nedovoljan. Moguće je da nešto napravio, a da mi je promaklo, rekao nam je profesor Dalibor Perković
Vidi originalni članak

Express: Poznati ste kao kritičar ministra Jovanovića. Kako ocjenjujete njegov rad i što mu najviše zamjerate?

Školskim rječnikom, njegov rad ocjenjujem ocjenom nedovoljan. Najviše mu zamjeram što je propustio prigodu da bude prvi hrvatski ministar obrazovanja u prošlih 20 godina koji bi napravio više koristi nego štete. Ono što je upropastilo cijelu stvar - to je kod HDZ-a bila korupcija i rođačko uhljebljivanje svega živoga i neživoga - kod Jovanovića se pokazalo kao u forsiranje političkih projekata koji ne samo da nisu imali apsolutno nikakve veze sa školstvom, nego su čak i zanemarivali što školstvo zapravo jest.

Express: Nalazite li bilo što dobro u njegovu radu?

Iskreno, nisam pasionirani pratitelj lika i djela ministra Jovanovića i moguće je da je nešto napravio, a da mi je promaklo. Nažalost, u onome što mi nije promaklo ne mogu naći nijednu pozitivnu stvar. Ono što se pozitivno dogodilo za vrijeme njegova mandata svakako je uvođenje elektroničkih upisa u srednje škole, ali to je napravljeno prema inerciji.

Express: Mislite li doista da je zdravstveni odgoj nepotreban?

Oni najvažniji sadržaji iz zdravstvenog odgoja već itekako postoje u sadržaju biologije.

>> Cijeli intervju pročitajte u novom Expressu

Idi na 24sata

Komentari 95

  • 03.06.2013.

    Kao prilog tezi gospodina profesora Perkovića o najgorem ministru školstva, pripomenuti ću najveću pogrešku a to je e-upis u srednju školu. Možete očekivati stotine i tiuće prigovora jer je sustav potpuno pogrešan, promašen i elitistički. Ne može 5 litara stati u bocu od litre, čak ni elektronskim putem. Ukinuli ste dodatne bodove na 4 razreda glazbene škole, na primjereno vladanje, obuhvatili ste i 5 . 6. razred, djecu i roditelje ste nespremne bacili u to ne prihvativši primjedbe programu. I to sve zato što u Zagrebu nema dovoljno dobrih srednjih škola (gimnazija) u odnosu na broj osmaša (budimo pošteni pa znamo svi otkuda toliko djece u zadnjih desetak godina, a nije se izgradila niti jedna nova gimnazija). Prevara !

  • liliana 02.06.2013.

    Zdravstveni odgoj je uveden da bi netko dobio posao i netko zaradio na knjigama.Isto što je Linić napravio biznis sa blagajnama.

  • Capafiori 02.06.2013.

    Kako je ovdje sve lijepo kritičarski rečeno, a odgoja nigdje. Pa ni u kritici. Upravo stoga me ne čude kritičari koji se bave kritiziranjem ministra, a ne bave se onime što im je posao - djecom, po čijim leđima "puca" ovo "pametovanje" odraslih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare