News

Komentari 95

Profesor je kritičar ministra: Jovanović samo radi štetu

Profesor je kritičar ministra: Jovanović samo radi štetu

Školskim rječnikom, njegov rad ocjenjujem ocjenom nedovoljan. Moguće je da nešto napravio, a da mi je promaklo, rekao nam je profesor Dalibor Perković

Express: Poznati ste kao kritičar ministra Jovanovića. Kako ocjenjujete njegov rad i što mu najviše zamjerate?

Školskim rječnikom, njegov rad ocjenjujem ocjenom nedovoljan. Najviše mu zamjeram što je propustio prigodu da bude prvi hrvatski ministar obrazovanja u prošlih 20 godina koji bi napravio više koristi nego štete. Ono što je upropastilo cijelu stvar - to je kod HDZ-a bila korupcija i rođačko uhljebljivanje svega živoga i neživoga - kod Jovanovića se pokazalo kao u forsiranje političkih projekata koji ne samo da nisu imali apsolutno nikakve veze sa školstvom, nego su čak i zanemarivali što školstvo zapravo jest.

Express: Nalazite li bilo što dobro u njegovu radu?

Iskreno, nisam pasionirani pratitelj lika i djela ministra Jovanovića i moguće je da je nešto napravio, a da mi je promaklo. Nažalost, u onome što mi nije promaklo ne mogu naći nijednu pozitivnu stvar. Ono što se pozitivno dogodilo za vrijeme njegova mandata svakako je uvođenje elektroničkih upisa u srednje škole, ali to je napravljeno prema inerciji.

Express: Mislite li doista da je zdravstveni odgoj nepotreban?

Oni najvažniji sadržaji iz zdravstvenog odgoja već itekako postoje u sadržaju biologije.

>> Cijeli intervju pročitajte u novom Expressu

Najčitaniji članci