To je to što me zanima!

'Prometna renesansa': Film zbog kojeg istražuju Kalmetu

Sporan film zbog kojeg je Božidar Kalmeta drugi put pod istragom nije nikad objavljen na televiziji, ali je sada dostupan na YouTubeu. Koštao je 612.000 kuna
Vidi originalni članak

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i Zdravko Livaković , bivši ministar prometa i njegov državni tajnik pod istragom su i zbog promotivnog filma “Prometna renesansa Hrvatske”, koji nikad nije prikazan, a koji je koštao 612.000 kuna.

Kalmetu i njegovu desnu ruku Livakovića sumnjiče da su nepotrebno naručili snimanje filma, angažirali Fimi mediju za njegovu izradu te da je propagandni uradak plaćen više nego što je trebalo.

Film koji je nastao 2007. godine traje sedam minuta i 18 sekundi.

Kako javlja Zadarski.hr , Kalmeta tvrdi da je sve napravio sukladno Zakonu o javnoj nabavi, a njegov odvjetnik se žalio na rješenje o provođenju istrage.

- To je stara stvar, o tome se govorilo i istraživalo još prije četiri-pet godina i tada je sve bilo OK, a danas se provodi nova istraga. Ništa tu nije sporno - kazao je Kalmeta i dodao kako filmom nije obuhvaćena samo cestogradnja već i 'obnova Jadrolinijine flote, izgradnja luka i pristaništa, obnova željeznice' te da je to dokument vremena koji se može i danas prikazivati.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • iMac 10.06.2015.

    ...malo je to, ipak je ovaj film umjetničko djelo koje ne može svak napravit, pogledajte malo koja grafika, koja priča, sve snimljeno sa RED kamerama u 4K, nije to neki eto tamo kućni video snimljen sa mobitelom... znate vi koji su to troškovi...

  • info_hr 10.06.2015.

    Nisam SDP-ovac nit sl. , al nas tek čeka tiranija HZD-a , dobrodošli u novo doba kriminala i iseljavanja RH (osim ratnih uhljeba i maminih i tatinih sinova!)

  • info_hr 10.06.2015.

    Ova kompozicija snimaka sigurno vrijedi i više od 612 000 kn , ja neznam u čemu je problem , čemu tolka zbrka , gosp. Kalmeta je uvijek bio pošteni HDZ-ovac kao i svi ostali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare