To je to što me zanima!

Pronađen trup aviona AirAsia, fokus odsad na crnim kutijama

Indonezijska mornarica sigurna je da će sutra u rukama napokon imati crnu kutiju leta 'QZ8501'. Njihovo bi otkriće napokon trebalo otkriti uzroke tragičnog pada
Vidi originalni članak

Nakon što su ekipe ronilaca u subotu u Javanskom moru locirale rep aviona, danas su locirali i trup. Akcija izvlačenja biti će održana u ponedjeljak s obzirom na današnje loše vremenske uvjete. Prije toga iz njega će biti izvučena preostala tijela stradalih putnika. 

No, još bitnije, istraživači kažu da su detektirali signal crne kutije. One se najvjerojatnije nalaze četiri kilometra od mjesta s kojih je izvučen rep aviona. 

Izvlačenje kutije otežat će činjenica što se nalaze ispod teških dijelova smrskanog aviona, no mornarica već radi na pripremi nekoliko različitih metoda izvlačenja, piše Reuters

Idi na 24sata

Komentari 4

  • japanokinez 11.01.2015.

    Ma kutija ko kutija, nista nece otkriti sto se nezna. tolika tehnologija, hodaju po mjesecu a nisu u stanju napraviti kutiju u kutiji koja za potrebe pliva i glasa se non stop cak i da poleti ako zatreba.

  • pčela 11.01.2015.

    Da li to znači da je eksplodirao u zraku s obzirom da je crna kutija(po novinaru)locirana 4 km od mjesta gdje je izvučen rep aviona?

  • Franc Cinober 11.01.2015.

    Nek meni netko stručan kaže sljedeće. Ako policija može pronaći svaki mobitel bilo gdje na svijetu u roku odmah, zašto onda sva ta sila istražitelja ne može pronaći crne kutije aviona? Dali one šalju gps signal? Mislim, ipak smo u 21. stoljeću i valjda postoji neki oblik praćenja tih aviona osim samog radara. Ili se varam?

Komentiraj...
Vidi sve komentare