To je to što me zanima!

Pronašao majku: 'Pokopat ću je kraj oca, da su vječno zajedno'

Dragan Klarić posmrtne ostatke majke nestale tijekom Domovinskog rata pronašao je u Banjoj Luci. Prebacit će u ih u Lipik. Majku je zadnji put vidio u obiteljskoj kući
Vidi originalni članak

Čim sam došao na to mjesto, nešto me čudno obuzelo. Nešto takvo dosad nisam osjetio, potpuno sam siguran da je tu pokopana moja majka.
- Veza između majke i djeteta nikad se ne prekida - rekao je Dragan Klaić (62) iz Lipika.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čak 25 godina nije znao gdje mu je majka Terezija koju je posljednji put vidio u rujnu 1991. Nakon dugotrajnog traženja doznao je da je pokopana na groblju u Banjoj Luci. Djelatnici groblja pokazali su mu knjigu u kojoj je vidljivo da je na tom groblju pokopana njegova majka. Emocije su bile prejake i potekle su suze. Zamolio ih je da mu pokažu mjesto gdje je pokopana. Dragan se pomolio na grobu.

RAZDVOJIO IH RAT Sve sam suze isplakao: Majčin grob sam tražio 25 godina...

S njim su bili Dinko Miovac, predsjednik Udruge nestalih i poginulih branitelja i civila Požeško-slavonske županije, i Marija Rapo, pomoćnica Davora Čordaša (HDZ), ministra za raseljene i izbjegle osobe pri Vladi Republike Srpske. Dragan je zamolio djelatnike groblja da na mjestu gdje je grob njegove majke postave križ na kojemu će biti ispisani podaci o njegovoj majci kako do ekshumacije grob ne bio bio prekopan, što su oni već sutradan učinili. U upravi groblja dobio je upute što bi sve trebao i kome se obratiti za pomoć oko prijenosa posmrtnih ostataka njegove majke.
- Želim je prenijeti u Lipik i pokopati pored mojega oca, njezina supruga. Neka vječno ostanu zajedno kad su ih za života rastavili. Dinko Miovac mu je rekao:
- Moj Miškec, sad ti imaš gdje svojoj mami doći zapaliti svijeću.
Na to mu je Klaić odgovorio kako se iskreno nada da će i on pronaći mjesto gdje je pokopan njegov otac, kojeg i dalje traži.
- Vjerujem, Dinko, kako ćemo uspjeti oboma doći zapaliti svijeće u Lipiku - rekao je Dragan.

Podsjetimo, Dragan je majku pronašao uz pomoć 24sata. Posljednji put ju je vidio u obiteljskoj kući u koju je ubačena bomba. Ranjenu ju je u nepoznato odvela jugovojska.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • juricajuric179 14.12.2017.

    Tužno i žalosno, ali ipak je zajedno sa ocem pokopao majku nakon 25. godina. Prokleti rat i oni loji ga napravili.

  • vozi Miško 14.12.2017.

    Malo mi vuče na tetka ovaj lik. Đuru Utješanovića.

  • Mirta1964 13.12.2017.

    Napokon mir i spokoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare