To je to što me zanima!

Pronašli novorođenče u kanti za smeće pa natjerali putnice iz aviona na ginekološki pregled

Katar je rekao da će istražiti navode da su žene sa 10 različitih letova bile podvrgnute invazivnim pregledima u zračnoj luci u Dohi kako bi se otkrilo tko je ostavio bebu u kanti za smeće
Vidi originalni članak

U zračnoj luci u Dohi službenici su natjerali žene na ginekološki pregled kako bi otkrili je li neka od njih rodila nakon što je dijete pronađeno u kanti u zračnoj luci Hamad 2. listopada.

POGLEDAJTE VIDEO (Lego-stadion u Kataru):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S jednog leta na pregled su pozvali 18 žena, među njima dvije Britanke i 13 Australki, ali na kraju nisu sve pregledane. Katarska vlada ispričala se zbog incidenta i rekla da je beba na sigurnom te joj je pružena medicinska njega, piše BBC

Malena djevojčica pronađena je u plastičnoj vrećici, zakopana pod smećem, što je potaknulo "trenutnu potragu za roditeljima, uključujući letove u blizini mjesta gdje je pronađeno novorođenče".

MJERE URODILE PLODOM Prvi put u pet mjeseci Australija nema novozaražene virusom

- Iako je cilj hitne potrage bio spriječiti počinitelje užasnog zločina da pobjegnu, Katar žali zbog bilo kakve nevolje ili povrede osobnih sloboda bilo kojeg putnika uzrokovanih ovom akcijom - navodi se u priopćenju.

Vlada je naredila "sveobuhvatnu, transparentnu istragu" o incidentu i rekla da će rezultate podijeliti s drugim zemljama. Glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da "pružaju trajnu potporu dvjema Britankama" nakon incidenta.

- Službeno smo izrazili zabrinutost katarskim vlastima i Qatar Airwaysu i tražimo uvjeravanja da se ovakav neprihvatljiv incident ne može ponoviti - stoji u njihovoj izjavi.

Za incident se saznalo nakon što su ga neke od putnica prijavile vlastima u Australiji. Australska ministrica vanjskih poslova Marise Payne izjavila je u srijedu da su žene s 10 različitih letova bile podvrgnute pregledima. Osim 13 Australki, nije otkrila nacionalnost drugih pregledanih žena.

SLIJEDI LI NAMA LOCKDOWN? Austrijanci i Englezi 'zaključali' zemlje: Isto su napravile već i Belgija, Slovenija, Njemačka...

Australski mediji ranije su izvijestili da je svim odraslim ženama koje su se ukrcale u jedan avion od Dohe do Sydneya naređeno da se iskrcaju. Odvedene su u priručnu ambulantu i rečeno im je da skinu donje rublje prije pregleda. Mnoge su nakon toga bile jako uznemirene, rekli su svjedoci.

U ponedjeljak je australsko ministarstvo vanjskih poslova reklo da je incident bio "izvan okolnosti u kojima su žene mogle dati slobodan i informiran pristanak". Ipak, odbili su to označiti kao seksualno zlostavljanje dok su čekali daljnje detalje od katarskih dužnosnika. Oporbeni političari u Australiji to su nazvali seksualnim napadom.

Australija je slučaj predala svojoj saveznoj policiji.

Tajnica australskog Ministarstva vanjskih poslova Frances Adamson rekla je u srijedu na saslušanju u Senatu da je australska diplomatska dužnosnica bila na spomenutom letu. Nije bila podvrgnuta pregledu, ali je incident odmah prijavila ministarstvu.

HOROR U NOĆI VJEŠTICA Strava u Kanadi: Obukao se kao samuraj i mačem ubio dvoje i ranio petero ljudi u Quebecu

- Nisam mogla vjerovati kada sam čula. To nije, ni po kojem standardu, normalno ponašanje i Katarci to prepoznaju, zgroženi su tim, ne žele da se to ponovi - rekla je gđa Adamson.

U službenoj izjavi iz Katara rekli su da su predani osiguranju sigurnosti i udobnosti putnika koji prolaze kroz njihovu zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • zeljka617 04.11.2020.

    Pretuzno, kakva majka tj kakva zena to moras bit da ostavis svoje dijete u kanti za smece, ppreuzasno, i jezivo.

  • Squadron de la Muerte 04.11.2020.

    GRUBO krsenje prava zena i ovo je jedan presedan gdje Trump treba uvesti sankcije ovakvim Drzavama ! Ma da vidim tko bi to mojoj zeni radio invazivni ginekoloski !!? Zene eto tako mozete zavrsiti kada putujete po divljim zemljama !

  • HrvojeMK2 03.11.2020.

    a što je tu tako čudno, pa to je pokušaj ubojstva. Zar su trebali napraviti upitnik na tu temu ili su se trebali praviti kao da se ništa nije dogodilo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare