To je to što me zanima!

Pronašli vojnika zarobljenog u Afganistanu prije 33 godine

Vojnik se zvao Bahredin Hakimov, a danas se zove Šeik Abdulah. Živi nomadskim životom i radi kao travar. Bio je oženjen no supruga mu je umrla. Djece nema
Vidi originalni članak

Veterani sovjetske intervencije u Afganistanu su uspjeli pronaći svojeg suborca koji je prije 33 godine u pokrajini Herat ranjen i zarobljen, pišu RIA Novosti. 

Vojnik koji se prije zvao Bahredin Hakimov danas se zove Šeik Abdulah. Živi nomadskim životom i radi kao travar. Bio je oženjen no supruga mu je umrla. Djece nema. Još ima ožiljke na ruci i na ramenu. Ruski slabo govori. Rekao je da je iz Samarkanda te nabrojio neke svoje rođake pa su ga po tome prepoznali. 

Najmanje 15.000 sovjetskih vojnika i više od milijun Afganistanaca poginulo je tijekom deset godina intervencije sovjetske vojske koja je pomagala vladi u Kabulu protiv skupina mudžahedina. Još se 264 vojnika vode kao nestali u Afganistanu, od kojih je polovica Rusa. U prvom desetljeću nakon povlačenja Sovjeta 1989. godine odbor je pronašao 29 vojnika. Njih 22 je otišlo kući, a sedam ih je ostalo živjeti u Afganistanu. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • dragoSG 06.03.2013.

    gdje je nestao čovijek ,gdje se skrivao.....

  • salaso 06.03.2013.

    Ostao u Afganistanu?...Nije on ostao, on je prešao na njihovu stranu...pa i on je musliman...!!...

  • najiram 10 06.03.2013.

    čovjek živi zdavo i pravim životom daleko od ovih obrazovanih lopova koji samo smišljaju kako da vam nešto oduzmu svaka mu čast i slava

Komentiraj...
Vidi sve komentare