To je to što me zanima!

Propadanje Bjelolasice: Niti na 11. natječaj nitko se nije javio

Stečajni upravitelj HOC Bjelolasica d.o.o. Tomislav Đuričin rekao je da je nekoliko zainteresiranih domaćih i stranih investitora obišlo kompleks, no niti na 11. natječaj nije pristigla niti jedna ponuda
Vidi originalni članak

Niti nakon 11-og pokušaja Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica nije prodan na dražbi u stečajnom postupku koja je zaključena prije 20-ak dana, a kompleks i dalje propada. Umjesto ulaganja u modernizaciju kompleksa kojeg su godinama najavljivale brojne Vlade olimpijski centar je od 2014. godine u stečaju, a sve je krenulo "nizbrdo" nakon požara središnja zgrade prije šest godina.

U požaru je izgorjela zgrada u kojoj se nalazila recepcija, restoran i kotlovnica, dok je osam paviljona sa smještajnim kapacitetima ostalo netaknuto. No umjesto obnove centralne zgrade uslijedio je ključ u bravu, otpuštanje stotinjak zaposlenika, proglašenje stečaja, a ostala vrijedna imovina već šest godina propada. Tu je osam skijaških staza, vučnice, žičare, sportski tereni, osam paviljona sa 160 soba koje je zub vremena već nagrizao... 

POGLEDAJTE GALERIJU:

Cijeli kompleks prodaje se za 17.6 milijuna kuna. Lokacija Jasenak 1 na kojoj se nalazi zgarište restorana, skijalište, sportski tereni, zemljište, sustav kanalizacije i tri smještajna paviljona nakon prvotne procjene od 38.8 milijuna kuna sada se prodavao za 13.8  milijuna kuna. Druga lokacija Jasenak 2 na kojoj se nalazi pet paviljona sa početnih 9 milijuna kuna sada prodavao se za 3.8 milijuna kuna.


Stečajni upravitelj HOC Bjelolasica d.o.o. Tomislav Đuričin rekao je da je nekoliko zainteresiranih domaćih i stranih investitora obišlo kompleks i interesiralo se za olimpijski centar, no niti na 11. natječaj nije pristigla niti jedna ponuda.

- Nažalost na natječaj o prodaji imovine nije pristigla niti jedna ponuda. Od suda ću zatražiti zaključak o smanjenju cijene od 10 posto i vjerujem da će novi natječaj prodaje biti na proljeće - rekao je Đuričin.    

Godišnje imao desetke tisuća gostiju

HOC Bjelolasica nekada je bio pokretač turističkog i gospodarskog razvoja ogulinskog kraja. Godišnje je imao desetke tisuća gostiju, na pripremama su primali brojne sportske reprezentacije, organizirane grupe predškolske i školske djece na zimovanjima, brojne obitelji i rekreativce skijaše, a danas je ovaj kraj potpuno opustošen. Većina lokalnih ljudi radilo je u centru, brojni mještani su turistima prodavali svoje autohtone proizvode, privatni ulagači uredili su i izgradili apartmane, no danas ovdje više nema ničega, niti ljudi, niti posla, niti gostiju, a prekrasan gorski kraj sa svom izgrađenom infrastrukturom zjapi prazan prepušten propadanju.      

Idi na 24sata

Komentari 129

  • svanuće 17.01.2018.

    U onoj onakvoj državi sve je to uspješno izgrađeno ,pa u ovoj našoj bez povratno urušeno ,onda su vladali omraženi komunisti ,sada vladaju vjerodostojni domoljubi ,

  • ljubica ljubičica_1 17.01.2018.

    Za vrime Juge Bjelolasica je bila uvjek preko zime puna.Bilo je prekrasno .Bila sam više puta.Žao mi je što propada.A naš narod na skijanje ide vani .

  • Judita👥 17.01.2018.

    šteta ..mnoge obitelji su tamo išle na zimovanje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare