To je to što me zanima!

Propala žbuka: Komadi stropa srušili se na dvije djevojčice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U hodniku trogirske srednje škole Blaž Juraj Trogiranin urušio se strop. Žbuka je pala za vrijeme odmora pred razredom, kad nije bilo puno učenika na hodniku
Vidi originalni članak

Veliki komad žbuke srušio se u petak ujutro na dvije učenice s stropa hodnika u trogirskoj srednjoj školi Blaž Jurjev Trogiranin. Nasreću srednjoškolke nisu teže ozlijeđene, a nezgoda će ubrzati nužnu obnovu dijela škole.

- Radi se o starom krilu škole, starom preko 70 godina. Dio žbuke odlomio se baš za malog odmora pred razredom, a srećom nije bilo puno učenika na hodniku. Dvije su učenice 4. razreda okrznute po glavi, po jednu su došli roditelji i odveli je kuće. Pozvali smo nadležni nam odjel u Splitsko-dalmatinskoj županiji i policiju. Uskoro očekujemo građevinsku ekipu koja će procijeniti što i kako treba sanirati kako bi se nastava mogla održavati - kazala je Karmen Sinanović, ravnateljice škole koja je dužnost preuzela u rujnu.

Nakon pada dijela stropa, učenici su izvedeni iz škole, te je staro krilo zatvoreno do daljnjeg. Policija je provela očevid, te će se utvrditi je li netko odgovoran za nezgodu. 

- Čuo se jak tresak i mi smo potrčali iz razreda. Na dvije djevojke pao je komad stropa, a jednu je jače dohvatio. Srećom se pri padu žbuka rasula, te nisu dobile jake udarce u glavu. Pritekli smo im u pomoć i makli ih iz hodnika - rekli su učenici.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • FrancescaKasser 25.10.2014.

    katstrofa! neki dan je isto nadstresnica pala u domu zdravlja. pa sto ocekuju ti ljudi da ce konstrukcija zgrade trajati 100 godina? treba to svakih par godina obnavljati.

  • ŽeljkoPavliš 25.10.2014.

    Škole nam se raspadaju.no važno je da su crkve od zlata i mramora.

  • Lalala5 25.10.2014.

    Priča se da ce biskupija sanirat škole!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare