To je to što me zanima!

Propali su pregovori: Grčka je odbila produljiti paket pomoći

Ne možemo tražiti produljenje jer je to program koji se ne može uspješno završiti. Naša vlada je izabrana jer dovodi taj program u pitanje, rekao je grčki ministar
Vidi originalni članak

Grčka je u ponedjeljak na sastanku ministara financija eurozone odbila prijedlog da produlji međunarodni paket financijske pomoći. Grčki ministar financija Yanis Varoufakis odbio je sve prijedloge.

- Ne možemo zatražiti produljenje jer mislimo da je to program koji se ne može uspješno završiti. Naša vlada je izabrana jer dovodi taj program u pitanje. Taj program je dio problema, a ne dio rješenja. Grčka je spremna učiniti sve što je potrebno kako bi se postigao sporazum o njezinom spašavanju. Ne sumnjam da će taj sporazum biti vrlo terapeutski za Grčku - rekao je nakon razgovora s ministrima financija eurozone, prenosi BBC.

Sastanak je tako završio bez pomaka. Rok za produljenje paketa pomoći istječe 28. veljače.

Prema sadašnjem programu pomoći, Grčka bi trebala dobiti još 7,2 milijarde eura, ali uz uvjet da napravi nove rezove u proračunu, što je neprihvatljivo za novu vladu. 

Predsjednik euroskupine Jeroen Dijsselbloem je na konferenciji za novinare istaknuo kako sljedeći korak treba napraviti Grčka te najavio mogućnost da se euroskupina izvanredno ponovno sastane u petak. 

- Nastavak programa pomoći Grčkoj nema alternative. Nastavit ćemo dijalog ovoga tjedna - najavio je povjerenik za ekonomske i financijske poslove Pierre Moscovici.


Idi na 24sata

Komentari 88

  • Ninooo_1 19.02.2015.

    Nije narod kriv što se država zadužila. Krivi su političari koje treba optužiti za veleizdaju i objesiti uz izravni TV prijenos. Jesi ti kao građanin RH kriv što te je ljudski šljam u odjelima zadužio za hrpu novaca koje nikad nisi ni vidio,pretpostavljam nisi, a tako nije ni taj Grk. Jer kamate na kredite su jednostavno neotplative zbog toga što tih novaca jednostavno nema u optjecaju, tj ako jedna osoba uspješno vraća kredit s kamatama budi siguran da u toj piramidi druge dvije osobe koje su digle kredit ne mogu ga vraćati ne svojom krivicom nego jednostavno zato što ti novci ne postoje, a svemu tome su banke krive.

  • Bassa_1 17.02.2015.

    Stvar je jednostavna. Ako si Švicarska ili Norveška možeš se kao država financirti sama od sebe. Ako nisi moraš se zaduživati. Grci se ne moraju zadužiti u Eu mogu u Kini, Rusiji, arapskim zemljama itd, ali im Eu nudi najpovoljnije rješenje. Sve ostalo je demagogija.

  • MrJinks 17.02.2015.

    Sve Američko-Engleske masone na tjeralice i u zatvore pod hitno ...(kako oni kažu na finjaka -sankcije protiv pojedinaca ..heheh) .....to je jedini put skladnog života u svijetu druga opcija ne postoji....!!!! (Odbiti vračati vanjske dugove ...naplatiti im sve štete koje su počinili Hrvatskom narodu u ovih 20 godina) ...još bi oni nama morali platiti za to što su po Hrvatskoj radili...!!!! Amerika je povijest ..tonuči brod ..bježite od toga dok niste i vi na tjeralicama završili zbog genocida ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare