Obavijesti

News

Komentari 88

Propali su pregovori: Grčka je odbila produljiti paket pomoći

Propali su pregovori: Grčka je  odbila produljiti paket pomoći
1

Ne možemo tražiti produljenje jer je to program koji se ne može uspješno završiti. Naša vlada je izabrana jer dovodi taj program u pitanje, rekao je grčki ministar

VIDEO

Grčka je u ponedjeljak na sastanku ministara financija eurozone odbila prijedlog da produlji međunarodni paket financijske pomoći. Grčki ministar financija Yanis Varoufakis odbio je sve prijedloge.

- Ne možemo zatražiti produljenje jer mislimo da je to program koji se ne može uspješno završiti. Naša vlada je izabrana jer dovodi taj program u pitanje. Taj program je dio problema, a ne dio rješenja. Grčka je spremna učiniti sve što je potrebno kako bi se postigao sporazum o njezinom spašavanju. Ne sumnjam da će taj sporazum biti vrlo terapeutski za Grčku - rekao je nakon razgovora s ministrima financija eurozone, prenosi BBC.

Sastanak je tako završio bez pomaka. Rok za produljenje paketa pomoći istječe 28. veljače.

Prema sadašnjem programu pomoći, Grčka bi trebala dobiti još 7,2 milijarde eura, ali uz uvjet da napravi nove rezove u proračunu, što je neprihvatljivo za novu vladu. 

Predsjednik euroskupine Jeroen Dijsselbloem je na konferenciji za novinare istaknuo kako sljedeći korak treba napraviti Grčka te najavio mogućnost da se euroskupina izvanredno ponovno sastane u petak. 

- Nastavak programa pomoći Grčkoj nema alternative. Nastavit ćemo dijalog ovoga tjedna - najavio je povjerenik za ekonomske i financijske poslove Pierre Moscovici.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...