To je to što me zanima!

Proračun odbijen: Vrgorac ide opet na prijevremene izbore

Vijećnici SDP-a, HNS-a i NLM-a glasovali su protiv proračuna od 23 i pol milijuna kuna, koji je HDZ-ov Boris Matković predložio. Tako su srušili gradonačelnika
Vidi originalni članak

Nakon 15 godina vlasti u Gradu Vrgorcu, "pao" je gradonačelnik Boris Matković (HDZ). Naime, nakon prijevremenih izbora u prosincu u Vrgorcu HDZ je izgubio dugogodišnju vlast pobjedom Nezavisne liste mladih (NLM) koji su potom izabrali predsjednika Gradskog vijeća iz svojih redova i formirali vlast. 

Čekalo se predlaganje gradskog proračuna od strane gradonačelnika Borisa Matkovića. Nakon sinoćnje četverosatne sjednice vijećnici SDP-a, HNS-a i NLM-a glasovali su protiv proračuna od 23 i pol milijuna kuna, koji je Matković predložio.

Za loš proračun grada Vrgorca sada već bivši gradonačelnik Matković okrivio je ministra Branka Grčića koji je po njemu Vrgorcu oduzeo 5 milijuna kuna poreza na dohodak, 11 milijuna kuna poreza na dobit i 1,5 milijuna kuna povrata poreza.

U obranu svog stranačkog kolege stao je predsjednik vrgoračkog SDP-a Rade Bobanac koji je izjavio kako je SDP-ova koalicijska Vlada 2001. proglasila ovo područje brdsko-planinskim područjem. 

- Zahvaljujući tom zakonu i SDP-u na državnoj razini, Vrgorac je imao jedan od najvećih proračuna po glavi stanovnika u Hrvatskoj, a istovremeno zahvaljujući gradonačelniku Matkoviću i vlasti lokalnog HDZ-a bio je na vrhu ljestvice najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj. U svom mandatu Matković je profućkao 400 milijuna kuna. Danas smo na listi najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj zahvaljujući upravo Borisu Matkoviću - zaključio je Bobanac.

Do raspisivanja novih izbora i formiranja nove vlast, što bi se prema neslužbenim izvorima moglo biti u svibnju, gradom će upravljati povjerenik kojeg će imenovati Vlada.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • karamxxx 01.04.2015.

    Bia je kriv HDZ za sve druge izbore a kobi sad triba biti kriv,,ili se pokusavaju uvatit i mrvice od poraza u prijasnjim vidi ce mo,ali za vlast se svi udruzuju bez obzira na boju viru i moral

  • ilmare 01.04.2015.

    cca 6000 stanovnika grad ? Pa ,onda moj kvart može biti Republika Sućidar ?? Kao Malnarova Pešćenica.. :))

  • Rollan Rollan 01.04.2015.

    Vrgorac-grad - halo, koja je to zahebancija. Sve te fičfiriće, koje moramo financirati treba odmah ukinuti i nek se nađu negdje pri nekom većem središtu. To je upravo adeze htio da od ovakvih provincija formira "gradove" - u kojima bi bez problema dobijali glasove (tri glasa od pet stanovnika).

Komentiraj...
Vidi sve komentare