To je to što me zanima!

Prošetali Splitom: Paunovi su opet izazvali gužvu u prometu

Ljepotani, koji inače obitavaju na splitskoj tvrđavi Gripe, odlučili su malo “prošetati” po gradu i pokazati perje. Izašli su na Ulicu slobode i unatoč gustom prometu, mirno prošetali
Vidi originalni članak

Splitske vozače iznenadila je gužva u prometu u nedjelju ujutro, ali ne zbog radova na cestama, koji su posljednjih dana usporili promet u gradu pod Marjanom. Iznenadili su ih paunovi!

Ljepotani, koji inače obitavaju na splitskoj tvrđavi Gripe, odlučili su malo “prošetati” po gradu i pokazati perje. Izašli su na Ulicu slobode i bez obzira na gust promet i jureće aute, mirno šetuckali po cesti. Ovaj put nisu izazivali incidente.

Mužjaci, naime, ne vole crne automobile, a znaju ih i napasti. U tamnom limu vide svoj odraz, pa misle da se pred njima našao suparnik. Sraz s automobilima zna za njih biti smrtonosan. No veća opasnost za njih predstavljaju psi i mačke.

Kolonija paunova na tvrđavi Gripe i okolnim ulicama boravi već više od dva desetljeća i ima ih više desetaka. Hrane ih stanari iz susjedstva, a turisti oduševljeno promatraju i fotografiraju. Pogotovo ih je lijepo vidjeti u vrijeme parenja, kad šire svoje perje i udvaraju se ženkama. Jedini kojima nije drago kad ih vide kako se šepure po cesti jesu vozači.     

Zaigrali se

Dvije ptice kao da su jučer igrale “kukavice”. Izgledalo je kao da idu ususret automobilu da bi u zadnji tren skočile u stranu.     

Idi na 24sata

Komentari 22

  • najindustrijalizovanija 13.06.2016.

    Moj je susjed prodao kuću i odselio se zbog prodornog zvuka kojeg paunovi danonoćno ispuštaju. Većina ostalih stanara su također dobili slom živaca. Gotovo da nema institucije kojoj nismo prosvjedovali zbog ovog problema a oni su odgovarali da su im ruke vezane i da ne mogu ništa učiniti. A još da spomenem ogrebane automobile i izmet koji ove životinje ostavljaju iza sebe po našim vrtovima. Kada počne kreštati ova životinja tuli kao vuvuzela na nogometnim utakmicama i ne prestaje satima a to često radi i po noći.

  • Preteznovedro 13.06.2016.

    Slobodni paunovi šetali Ulicom slobode. Simpatično.

  • Uglly-Unruly 13.06.2016.

    nakon šetnje ,sad se "odmaraju" u špaheru s mladim kumpirima ;..; ))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare