Obavijesti

News

Komentari 22

Prošetali Splitom: Paunovi su opet izazvali gužvu u prometu

Prošetali Splitom: Paunovi su opet izazvali gužvu u prometu
1

Ljepotani, koji inače obitavaju na splitskoj tvrđavi Gripe, odlučili su malo “prošetati” po gradu i pokazati perje. Izašli su na Ulicu slobode i unatoč gustom prometu, mirno prošetali

VIDEO

Splitske vozače iznenadila je gužva u prometu u nedjelju ujutro, ali ne zbog radova na cestama, koji su posljednjih dana usporili promet u gradu pod Marjanom. Iznenadili su ih paunovi!

Ljepotani, koji inače obitavaju na splitskoj tvrđavi Gripe, odlučili su malo “prošetati” po gradu i pokazati perje. Izašli su na Ulicu slobode i bez obzira na gust promet i jureće aute, mirno šetuckali po cesti. Ovaj put nisu izazivali incidente.

Mužjaci, naime, ne vole crne automobile, a znaju ih i napasti. U tamnom limu vide svoj odraz, pa misle da se pred njima našao suparnik. Sraz s automobilima zna za njih biti smrtonosan. No veća opasnost za njih predstavljaju psi i mačke.

Kolonija paunova na tvrđavi Gripe i okolnim ulicama boravi već više od dva desetljeća i ima ih više desetaka. Hrane ih stanari iz susjedstva, a turisti oduševljeno promatraju i fotografiraju. Pogotovo ih je lijepo vidjeti u vrijeme parenja, kad šire svoje perje i udvaraju se ženkama. Jedini kojima nije drago kad ih vide kako se šepure po cesti jesu vozači.     

Zaigrali se

Dvije ptice kao da su jučer igrale “kukavice”. Izgledalo je kao da idu ususret automobilu da bi u zadnji tren skočile u stranu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.