To je to što me zanima!

'Prošlo je 13 dana, kroz staklo su mi priopćili: Pozitivni ste!'

Temperatura, suhi kašalj i blaga groznica. Indikacije koje su se u intervalu i s različitim simptomima pojavile dva puta u tjedan dana, opisao je svoje iskustvo jedan od 382 zaražena pacijenta u Hrvatskoj...
Vidi originalni članak

Trinaesti je dan kako ležim na Klinici za infektološke bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu i petnaesta sam osoba kojoj je test na COVID - 19 bio pozitivan. Zdravstveno stanje mi je u cijelom procesu hospitalizacije do sada bilo stabilno, bez većih promjena u odnosu na nečije djedove, supruge, braću, rođakinje, prijatelje, ljubavnice, susjede i radne kolege koje leže na respiratorima s nepoznatim ishodom, podijelio je na Facebooku muškarac koji je već 13 dana u bolnici na liječenju, nakon što je saznao da je zaražen korona virusom.

- Trinaest je dana prošlo od kad mi je liječnik preko staklene barijere priopćio: "Pozitivni ste"; trinaest dana od kad se je brojka s 15 popela na gotovo 400 inficiranih osoba, a onih u samoizolaciji na više od 13.000 - brojke koje iz dana u dan rastu.

UKUPNO 382 OBOLJELA Božinović: Nakon ove krize nećemo zaboraviti na profitere!

- Zamolio bih vas ovim putem da shvatite postojeće stanje ozbiljno i pridržavajte se strukovnih uputa. Imate na umu da vaše neodgovorno ponašanje može ubiti osobe slabog imunološkog sustava i kronične bolesnike u čiju skupinu spadaju djeca, mladi i odrasli.

- Ne širite paniku, ne budite nasilni, ne čovječni i ne posežite za segregacijskim metodama prema članovima obitelji ili prijateljima onih koji su zaraženi, a čemu možemo svjedočiti u brojnim sredinama.

- Aktivirajte se u lokalnim zajednicama - zgradama, ulicama i kvartovima; podržite stare, nemoćne i osobe s posebnim potrebama u kupnji i dostavi namirnica i lijekova te osnovnoj socijalizaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Postavimo fokus na planet Zemlju redukcijom otpada i svog utjecaja na okoliš povezivanjem s malim lokalnim proizvođačicama i proizvođačima koji vam mogu dostaviti voće, povrće i ostale prehrambene artikle umjesto da podržavate aktere širokog lanca opskrbe koji troše velike količine prirodnih resursa kako bi dostavili robu na police trgovačkih centara. Pokušajte smanjiti konzumaciju mesa i mliječnih proizvoda - orijentirajte se na biljne izvore kalcija minerala i proteina poput grahorica, tofua, algi i sjemenki.

- Zadržimo pažnju i solidarnosti prema svijetu u/oko sebe i nakon završetka virusne infekcije imajući na umu da se sve mijenja, ali da je moguće i više nego ikada potrebno uspostaviti ravnotežu.

BROJNE PRITUŽBE Sisak: Zbog zaraženog liječnika petoro ih je u samoizolaciji

- Pokrenimo unutarnju promjenu, pozdrav iz yoga sobe, napisao je zaraženi muškarac kojemu, kao i svima ostalima, želimo što brži oporavak. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • cvat 25.03.2020.

    bože me saćuvaj i taj stožer i njhove odluluke opet radi nekih moćnika trpi narod .Izjava u osjeku se zarazio neki poduzetnik koji ima toliko i toliko zaposlenih umjesto da kažu IME da svi znaju ko je bio s njim ili da ga se ćuva i sve ZAŠTO TAJITI ako je bolestan onda je bolestan uvjek neke tajne?

  • 25.03.2020.

    Slažem se s tim veganom, da je bolestan

  • obama terorist 25.03.2020.

    Sta bi sa turskom i migrantima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare