To je to što me zanima!

Prosvjed: Biciklisti Sao Paola potpuno goli pedalirali gradom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Njih dvjestotinjak okupilo se na Trgu Biciklista u Sao Paulu i skinulo krpice sa sebe u znak protesta protiv nepoštivanja biciklista u prometu ovog brazilskog velegrada
Vidi originalni članak

U prometu brazilskih gradova biciklisti imaju ozbiljnih problema. Biciklističkih staza nema, promet je gust i opasan, javni prijevoz loš. Zato su se biciklisti u Sao Paolu odlučili na neobičan prosvjed. Ulicama ovog brazilskog velegrada vozili su svoje bicikle potpuno goli. 

Njih dvjestotinjak okupilo se na Trgu Biciklista, skinulo krpice sa sebe u znak protesta protiv nepoštivanja biciklista u prometu ovog brazilskog velegrada. I dok su oni sramežljiviji ipak pokrili intimne dijelove kupaćim kostimima, Marcos se skinuo do kraja, prvenstveno, kaže, kako bi motoristima odaslao poruku da i biciklisti imaju pravo dijeliti ceste.

- Ideja naše grupe, koja vrijedi za sve, je dati do znanja motoristima da smo i mi prisutni. Pretpostavljam da će nas jedino ovako gole primijetiti! - rekao je Marcos Antonio, jedan od prosvjednika. 

Biciklističke staze u Sao Paolu ne postoje, javni prijevoz je neadekvatan, promet gust i nereguliran. Pješaci i biciklisti ozbiljno su ugroženi. Zato se transparentima ispisanim po golim tijelima s pravom pitaju: Što je opsceno u prometu?! 

- Skinula sam se da bih bila primijećena, vidljiva u prometu. Ovakvu će me sigurno vidjeti! - kaže jedna prosvjednica.

Slični se goli prosvjedi biciklista odvijaju i u drugim brazilskim gradovima. No od 2008. kada je pokret nastao nije se baš puno toga promijenilo.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • rvatin 18.03.2014.

    Trebalo bi tako i u Zagrebu.

  • nefer 18.03.2014.

    slabo biciklistkinja... a navodno u Sao Paulu ima 8x više žena od muškaraca....

  • area 62 17.03.2014.

    Uff, al' su im negdje komarci masakrirali guze :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare