To je to što me zanima!

'Ministre, zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve?'

Tražit ćemo u utorak ponovno smjenu, makar bi bilo bolje da ministar odstupi sam. To se radi u kulturnim zemljama, rekla je organizatorica. Prosvjed će početi u 16 sati ispred Gradskog poglavarstva
Vidi originalni članak

Grupa aktivnih građana s područja Grada Zagreba koja je organizirala okupljanje ispred Ministarstva zdravstva zahtijeva smjenu resornog ministra Milana Kujundžića, zbog, kako navode, njegove loše politike u zdravstvu. 

POTRESENA RAVNATELJICA HITNE "Posao u hitnoj medici je jako težak. On je težak i naporan"

Kao razloge okupljanja navode i nezadovoljstvo pravima vezanih uz zdravstveno osiguranje te smatraju da ministar Kujundžić snosi odgovornost zbog događaja u Zaprešiću, gdje je prije nekoliko dana umro 22-godišnji Matteo Ružić nakon što mu je pozlilo na ulici.

TRAGEDIJA U ZAPREŠIĆU Kujundžić tvrdi: U četvrtak će se znati rezultati inspekcije

Kada je stiglo vozilo Hitne pomoći, prema navodima građana, u njemu su bili samo vozač i medicinska sestra, bez liječnika, a nisu imali ni defibrilator.

'Imamo za bolnicu u Mostaru, a nama djeca umiru na cesti' 

- Ovo je sramotno. Okupilo se sedmero ljudi, a od kojih je dvoje iz Zaprešića. Samim se svih obećanja, užasno mi je neugodno, ali ne predajem se - izjavila je Gordana Pasanec, organizatorica prosvjeda. 

 - Treba se probuditi. Zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve? Sramotno, ministre makni se, to je jedino rješenje. Tražimo samo prava pacijenata, malih ljudi. Mi koji nemamo novaca imamo pravo na liječenje, izdvajamo puno, za šta? Za ovo? - rekli su.

Dodaje kako su vlasti dale bolnici u Mostaru 39 milijuna kuna za podmirivanje dugova, dok u Hrvatskoj "djeca umiru na cesti". 

- Nitko ne proziva hitne intervencije ni liječnike, mi prozivamo ministra - istaknula je Pasanec. 

- Tražit ćemo u utorak ponovno smjenu, makar bi bilo bolje da ministar odstupi sam. To se radi u kulturnim zemljama - objasnila je. 

Idući prosvjed održat će se u Zaprešiću ispred Gradskog poglavarstva u utorak u 16 sati. Tamo će grupa građana tražiti ostavku ne samo ministra Kujundžića, već i gradonačelnika Turka te "ljudi koji su odbili dati 300 tisuća kuna za dodatni dim u Zaprešiću". 

- Molim vas ljudi, odazovite se. Ovo su važne stvari, ne samo za Zaprešić, nego za cijelu Hrvatsku - izjavila je Masanec. 

Idi na 24sata

Komentari 275

  • DraženMuhvić 16.08.2018.

    Što se čudite ulaganju našeg hrvatskog novca u bolnicu u Mostaru? Pa oduvijek su kolonizatori izvlačili sva dobra iz svojih kolonija i prebacivali ih u svoju državu...

  • purgerica prva 16.08.2018.

    Možemo li saznati imena ovih 5 prosvjednica, aktivistica? Zaista žalosno što dvije od njih izrekoše u kameru danas. Kakove veze ima ministar, bilo koji, sa onim što se po rangu hijerarhije dogodi u službama kao u ovom slučaju. Treba utvrditi što je ovdje točno u pitanju: 1. manjak liječnika, 2. obučenost tehničara, 3. ili neka bolest tog mladića pa mu i zbog toga nije bilo pomoći. U našem susjedsvu jučer preminuo mladić 31 godina, pomorac, drugi časnik na brodu, u tijeku odmora popodne na brodu srce otkazalo, tek rođenog sina nije vidio. Savjetujem svima, nikada "na prvu", u ničemu, prvo činjenice. Ova hajka je besmislena. Zamjena teza, umjesto o ULJANIKU - još gorem od Agrokora mi našli temu bez činjenica i ajmo protestirati. Kolika je cijena po satu? A za nošenje šlampavo napisanih transparenata?

  • nori 🖖 16.08.2018.

    Uz siromahe što kopaju po kontejnerima ovi se nabacuju jajima

Komentiraj...
Vidi sve komentare