To je to što me zanima!

Prosvjed pred DORH-om: Bajić je primio radnice Kamenskog

Radnicama Kamenskog podršku su dali i aktivisti udruga Pravo na grad i Zelene akcije. Pred DORH su donijeli veliku kaznenu prijavu koju institucije još nisu rješile
Vidi originalni članak

Oko 50 radnica propalog tekstilnog diva Kamensko u utorak oko 11 sati su se okupile u Gajevoj ulici ispred zgrade Državnog odvjetništva. Prosvjedom žele dati potporu državnim institucijama kako bi se razriješio gospodarski kriminal u njihovoj bivšoj tvrtki. Žele upozoriti i da kaznena prijava protiv Uprave Kamenskog i Nadzornog odbora koju su podnijele 15. prosinca prošle godine još nije riješena. Radnice Kamenskog podržali su aktivisti Zelene akcija i udruge Pravo na grad. Prozvali su Antuna Crlenjaka, Damira Rihtarića i Sanju Krog kao odgovorne za propast Kamenskog. Teodor Celakoski, iz udruge Pravo na grad, rekao je kako je normalno da se bivši premijer nađe na optuženičkoj klupi, ali je nemoguća jednakost svih građana pred zakonom. Napomenuo je da DORH još nije ispitao bivšeg direktora Kamenskog, Antuna Crlenjaka.

 - On je ključna poveznica između Miroslava Kutle, Ninoslava Pavića i Ivice Todorića i trebao je prvi biti ispitan. U Hrvatskoj je moguće mijenjati vlast, ali ne i vlasnike. Vrijeme je da se zaustavi gospodarski kriminal u ovoj zemlji. Zato smo došli dati podršku državnim institucijama jer očekujemo da će se klupko nekretninske svinjarije otplesti tek kad Crlenjak bude ispitan - rekao je Celakoski. 

Njega i dvije radnice je primio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i informirao ih o postupanju u vezi podnesene kaznene prijave. U vezi stečaja i upisa na nekretnine, istraga je daleko odmakla, na njoj se intenzivno radi i vodi se nekoliko sudskih sporova. Što se tiče kupovine fiktivne tvrtke Dalte, Državno odvjetništvo tvrdi da još čeka policijsko izvješće o istražnim radnjama. Na novinarsko pitanje jesu li zadovoljni sastankom s Bajićem, Celakoski je rekao: 

 - Nećemo o zadovoljštini. Bit ćemo zadovoljni tek kad sve ovo bude gotovo - zaključio je Celakoski.



Idi na 24sata

Komentari 6

  • lunar 2 15.11.2011.

    Ma ćemu se uopće ljudi čude? Pa zar ste vi svi skupa zaboravili platformu razvoja HDZ -a ? ...."200" bogatih obitelji treba od nečega stvoriti. Ta ideologija ne objašnjava kako i od ćega! Pa ZNA SE kako i od čega! No...na krivom mjestu vi prosvjedujete. Vlada je ta a i one vbivše ..koje su donjele ZAKONE za takve mogučnosti. Tamo je krivnja a ne tu gdje se takve zakonske mogučnosti iskorištavju. A službe koje bi to trebale kontrolirati.... ha ha ha ...pa one plače dobivaju od te iste zakonodavne grupacije! I....izmišljena je i pozicija " sukoba interesa" ajmo malo razmisliti šta je to i tko je sa kime i čime u sukobu. Ne ! nego tko nije u ovoj zemlji.

  • Boy X 15.11.2011.

    Todoriču požuri sa svojim igrama,približava ti se Remetinac!

  • mellifera196666 15.11.2011.

    Konaćno se približavaju Todoriću.Dobro se taj zakamufliral.

Komentiraj...
Vidi sve komentare