To je to što me zanima!

Masakr na Floridi: Preživjeli će prosvjedovati krajem ožujka

Jedan od učenika koji će sudjelovati u maršu je na kanalu ABC istaknuo je da taj marš "nije uperen ni protiv republikanske, kao ni protiv demokratske stranke"
Vidi originalni članak

Učenici koji su preživjeli napad na Floridi najavili su u nedjelju da organiziraju prosvjede 24. ožujka u Washingtonu kojima će tražiti strožu kontrolu posjedovanja vatrenog oružja, nakon drame koja je ponovo pokreknula raspravu o tom pitanju u Sjedinjenim Državama.

Bivši učenik gimnazije Maryory Stoneman Douglas u Parklandu, Nikolas Cruz je poluautomatskom puškom u srijedu u hodnicima gimnazije ubio 17 osoba, uglavnom učenika.

TRENER, UČENICE... Masakr u školi na Floridi: Ovo su žrtve pomahnitalog ubojice

Napadač ima 19 godina i dobio je dozvolu za kupovinu oružja iako je pokazivao znakove nasilja.

Sve je više glasova koji upozoravaju da na političare utječe moćni lobi National Rifle Association (NRA) koji brani slobodnu prodaju oružja.

"Mimohod za naše živote" u Washingtonu bi trebao potaknuti organiziranje i drugih skupova diljem zemlje.

HTIO ZAŠTITITI UČENIKE Bacio se na kišu metaka u školi na Floridi: Umro hrabri trener

Jedan od učenika koji će sudjelovati u maršu je na kanalu ABC istaknuo je da taj marš "nije uperen ni protiv republikanske, kao ni protiv demokratske stranke ".

Američki predsjednik Donald Trump kojega su u njegovoj kampanji aktivno podržavali lobiji zakona o oružja, zasad nije komentirao vezu između lake dostupnosti vatrenog oružja i pokolja počinjenog na Floridi, već je inzistirao na mentalnim poremećajima Nikolasa Cruza.

Everytown for Gun Safety (Svaki grad za sigurnost od vatrenog oružja) i Moms Demand Action (Majke traže da djelujete), dvije organizacije koje predvode borbu za novi zakon o oružju, pokrenule su u petak nacionalnu inicijativu za smjenu zastupnika koji odgađaju raspravu i usvajanje novog zakona o oružju.

"Vrijeme je da odu", jer "Amerikancima je dosta", rekao je Hon Feinblatt, predsjednik Everytown for Gun Safety.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bulletTotheHead 19.02.2018.

    "Moms Demand Action", woooooa...woooa tamoo, mame... nego, mamama ne smeta što je svako 4-5(?) dijete autistično, ne smeta im ni što one koji se rode i požive "normalno" idu po svijetu ubijajući narode u njihovim državama, ne smeta im ni politika kreiranja duga opet na leđa njihove djece... i mogu doslovno, do sutra nabrajati za što nema marševa. ali, mame su jaako odlučne zaustaviti ono što ubije manje djece na godinu od jbte - morskih pasa, takoreći. kreiraj problem, čekaj reakciju - ponudi rješenje. koje dolazi u obliku 5G mreže. e tad, ništa više neće ni biti bitno:D

  • nobullshit_1 19.02.2018.

    Da su učitelji imali ganove ne bi toliko djece bilo ubijeno, ako bi uopće i bilo ubijenih.

  • pizzamaster 18.02.2018.

    Zasto Masakr a ne terroristicki zlocin ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare