To je to što me zanima!

Prosvjed 'Split gori' navečer u ponedjeljak ispred Banovine

"Pošaljimo poruku da je Split naš grad i da je vrijeme da kvaliteta i sigurnost života svih građana i građanki postanu prioritet", stoji u pozivu grupe građana koji organiziraju prosvjed
Vidi originalni članak

Grupa građana uz potporu više organizacija civilnoga društva u ponedjeljak navečer ispred splitske Banovine organizira prosvjednu akciju "Split gori", želeći nakon nedavnog požara upozoriti na probleme prostornog planiranja, sanacije i odlaganja otpada te upravljanja gradom.

"Pošaljimo poruku da je Split naš grad i da je vrijeme da kvaliteta i sigurnost života svih građana i građanki postanu prioritet", stoji u pozivu grupe građana, koji prosvjed organiziraju "s obzirom na to da su izjave odgovornih osoba za vrijeme i nakon velikog požara na rubu Splita uzrokovale dodatno nepovjerenje građana u sustav".

Zahtijevaju sanaciju i sustavno planiranje postlegalizacijskih naselja i istočnih dijelova Splita u nadolazećim procesima izrade novog ili izmijenjenog GUP-a, hitno i odgovorno djelovanje u pogledu odlagališta otpada Karepovca "kao tempirane bombe koja izravno ugrožava zdravlje svih građana i građanki, prema pravilima struke", te preuzimanje odgovornosti "za upravljački, organizacijski i komunikacijski fijasko koji je doveo do ugroze ljudi i imovine".

"Posljedice loših političkih odluka koje se tiču tri navedena područja osjetili smo posebno u trenucima kada je Split i okolna mjesta pogodio požar, a što nam je jasno pokazalo da se Splitom zadnjih 10-tak godina ne upravlja u skladu s potrebama građanama", poručuju organizatori prosvjeda.

Pozivaju Splićane da im se pridruže u slanju zajedničke poruke podrške i zahvalnosti svim vatrogascima, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Torcidi i svim građanima i građankama koji su sudjelovali u gašenju požara.

Prosvjed počinje u 20.30 sati na Zapadnoj obali nasuprot zgrade Banovine.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • purgerica prva 24.07.2017.

    A potpisnici ovog prosvjeda, znate li tko su? Ma, ja nikak nemrem skužiti neke ljude, vidim, sve ljevičar do ljevičara, Split se diči time, a zaboravljaju ti isti kak su ih nekad nakon onog prosvjeda "sa rive" tamo 2001.g. na radiu 101 "častili uvredama Zrinka Vrabec Mojzeš i Žarko Puhovski. Pa su tako tada u emisiji izgovorili cijeliniz krajnje nepristojnih pogrda, među ostali, citiramih, da su "lijenčine koje nisu obrale ni urod maslina", zatim, "da neće raditi u splitskom škveru pa su se morali uvoziti Rumunji". Ali, najpoznatije su izjave Žarka iz emisije "Scareface" tada, kad je vrijeđanje splićana doseglo vrhunac tvrdnjom da je Split: "grad makroa i prostitutki, narkomana i dilera, lijenčina i neradnika, sa svojomsmrdljivom rivom!" Tako su tada u radio emisiji na "101" zborili, zamislite, oštri protivnici tzv. govora mržnje! Ako ovaj njihov citirani govor nije govor krajnje mržnje onda što je? Dragi naši splićani, nemrem vjervati kako ste sve pozaboravljali, a ja evo - nisam.

  • Usora1 24.07.2017.

    Grupa građana = puljak. prosvjedovati trebaju oni gradjani koji se nisu libili gasiti pozar, politikanti koji su svoju guzu hladili na bacvica i debeloj hladovini krenuli u lov na politicke poene i vlastitu promidzbu.

  • zeljkopž 24.07.2017.

    Ha, ha. Split nije izgorio pa levičari bijesne! Neka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare