To je to što me zanima!

Prosvjed roditelja: Otvorite igralište djeci i nakon nastave

Roditelji djece žele otvoriti školsko igralište djeci u svim terminima, a ne samo dok traje nastava. Naime, djeca školsko igralište koriste samo do 16.30 sati popodne
Vidi originalni članak

Više od 100 stanovnika splitskog gradskog kotara Bačvice u subotu ujutro ponovno je prosvjedovalo ispred Osnovne škole Pojišan. 

Roditelji djece, ali i svi stanovnici Bačvica žele otvoriti školsko igralište djeci u svim terminima, a ne samo dok traje nastava. Naime, djeca školsko igralište koriste samo do 16.30 sati, nakon čega se igralište iznajmljuje malonogometnim klubovima i rekreativcima.

Priča je stara devet godina, kad su OŠ Pojišan i tvrtka "Pomak" sklopili ugovor o "materijalno-tehničkoj-edukativnoj suradnji i organizaciji vannastavnih i športsko-rekreativnih aktivnosti". 

Time je tvrtka Pomak dobila 15-godišnju koncesiju na školska igrališta. Ugovor ima i dodatak o korištenju termina prema kojima škola ima pravo korištenja terena do 16.30 odnosno 17 sati, a svi ostali termini pripadaju Pomaku.

Zauzvrat, nakon isteka ugovora, dakle za šest godina, sva ugrađena oprema trebala bi ostati u vlasništvu škole. 

A "ugrađena oprema" su željezna ograda oko igrališta i umjetna trava kojoj je odavno istekao rok trajanja i od koje za šest godina, a vjerojatno i ranije neće ostati ništa.

Roditelji žele da njihova djeca i u slobodno vrijeme mogu pristupiti školskom igralištu, kao što mogu u svim drugim školama:

Jedina škola gdje djeca ne mogu do svog igrališta

- Ovo je jedina škola u Hrvatskoj gdje djeca ne mogu pristupiti svom igralištu. Odnosno mogu ako plate 300 kuna Pomaku, rekao nam je Tomislav Zaninović, predsjednik Gradskog kotara Bačvice.

Komentar od Borisa Poljaka, ravnatelja škole koji je i potpisao ugovor prije devet godina, nismo uspjeli dobiti, ali njegov ranije izneseni stav je da je bolje da je ugovor iz 2006. godine potpisan u suglasnosti svih strana, te odobren od Grada Splita.

U Banovini je zato već održan jedan sastanak svih zainteresiranih strana, ali bez ikakvih rješenja. Najavljen je i drugi, a roditelji su najavili prosvjed svaka dva tjedna do rješenja problema.


Idi na 24sata

Komentari 27

  • 15.02.2015.

    Ako je školovanje besplatno onda bi trebao biti besplatan i školski sport. Otvorite igrališta bar do 22.00 sata. A nakon toga nadzor i kamere.

  • KarloParo 15.02.2015.

    dopine

  • vidum 14.02.2015.

    Nije istina da je to igralište jedino na koje dica nemaju pravo. A birališta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare