Obavijesti

News

Komentari 27

Prosvjed roditelja: Otvorite igralište djeci i nakon nastave

Prosvjed roditelja: Otvorite igralište djeci i nakon nastave
2

Roditelji djece žele otvoriti školsko igralište djeci u svim terminima, a ne samo dok traje nastava. Naime, djeca školsko igralište koriste samo do 16.30 sati popodne

VIDEO

Više od 100 stanovnika splitskog gradskog kotara Bačvice u subotu ujutro ponovno je prosvjedovalo ispred Osnovne škole Pojišan. 

Roditelji djece, ali i svi stanovnici Bačvica žele otvoriti školsko igralište djeci u svim terminima, a ne samo dok traje nastava. Naime, djeca školsko igralište koriste samo do 16.30 sati, nakon čega se igralište iznajmljuje malonogometnim klubovima i rekreativcima.

Priča je stara devet godina, kad su OŠ Pojišan i tvrtka "Pomak" sklopili ugovor o "materijalno-tehničkoj-edukativnoj suradnji i organizaciji vannastavnih i športsko-rekreativnih aktivnosti". 

Time je tvrtka Pomak dobila 15-godišnju koncesiju na školska igrališta. Ugovor ima i dodatak o korištenju termina prema kojima škola ima pravo korištenja terena do 16.30 odnosno 17 sati, a svi ostali termini pripadaju Pomaku.

Zauzvrat, nakon isteka ugovora, dakle za šest godina, sva ugrađena oprema trebala bi ostati u vlasništvu škole. 

A "ugrađena oprema" su željezna ograda oko igrališta i umjetna trava kojoj je odavno istekao rok trajanja i od koje za šest godina, a vjerojatno i ranije neće ostati ništa.

Roditelji žele da njihova djeca i u slobodno vrijeme mogu pristupiti školskom igralištu, kao što mogu u svim drugim školama:

Jedina škola gdje djeca ne mogu do svog igrališta

- Ovo je jedina škola u Hrvatskoj gdje djeca ne mogu pristupiti svom igralištu. Odnosno mogu ako plate 300 kuna Pomaku, rekao nam je Tomislav Zaninović, predsjednik Gradskog kotara Bačvice.

Komentar od Borisa Poljaka, ravnatelja škole koji je i potpisao ugovor prije devet godina, nismo uspjeli dobiti, ali njegov ranije izneseni stav je da je bolje da je ugovor iz 2006. godine potpisan u suglasnosti svih strana, te odobren od Grada Splita.

U Banovini je zato već održan jedan sastanak svih zainteresiranih strana, ali bez ikakvih rješenja. Najavljen je i drugi, a roditelji su najavili prosvjed svaka dva tjedna do rješenja problema.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.