To je to što me zanima!

Prosvjedi krajnje desnice protiv Merkel, održan i protuprosvjed

Pod geslom "Merkel mora otići" je prosvjedovala krajnja desnica, a istodobno su održani sudionicima višestruko brojniji protuprosvjedi pod sloganom "Berlin bez nacista"
Vidi originalni članak

Pod geslom "Merkel mora otići" u glavnome gradu Njemačke, Berlinu, u subotu je prosvjedovala krajnja desnica protiv vlade kancelarke Angele Merkel, a istodobno su održani sudionicima višestruko brojniji protuprosvjedi pod sloganom "Berlin bez nacista".

"Pošlo nam je za rukom odaslati jasan signal protiv netolerancije i pokušaja izolacije koji je primljen i izvan našeg grada", poručio je gradonačelnik Berlina Michael Mueller (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) u subotu.

On je zahvalo sudionicima prosvjeda "Berlin bez nacista" što su ga zajednički organizirale stranke lijevog spektra, sindikati i Protestantska crkva Njemačke kojih se na različitim povorkama okupilo oko 5000.

"Sudionici ovih prosvjeda pokazali su kakav je njihov grad: otvoren, tolerantan, šaren i demokratski", rekao je Mueller.

Razne desno-populističke grupacije organizirale su prosvjed pod sloganom "Merkel mora otići" koji je ponajprije bio usmjeren protiv politike njemačke vlade i kancelarke Angele Merkel naspram izbjeglica.

Na skupu se umjesto najavljenih 5000 sudionika okupilo njih tek oko 1800. Pored mnogobrojnih Nijemaca bilo je i sudionika koji su nosili ruske, norveške i češke zastave te transparente uperene protiv političara i medija.

Policija je zadovoljna konceptom razdvajanja desničarske i nekoliko ljevičarskih povorka čime su spriječeni izravni sukobi.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Kris The Warrior 08.05.2016.

    E, kad punke u Zapadnoj Europi i počne rat po ulicama za koju godinu. Ljudi su počeli otvarati oči i ne žele da ih se etnički očisti iz vlastitih domovina. Što više multikultraisti budu vršili teror i gušili slobodu govora bit će sukob gadniji. Neki očito nikada ne nauče iz povijesti!

  • jo2hn8ny 08.05.2016.

    I onda nam (Hrvatskoj) ovaki (EU i Ameri) nešto prigovaraju. Ma mi smo za njih jaslice.

  • Hjumn Kajt 08.05.2016.

    Tako je počelo i 30-tih godina prošlog stolječa.Povjest se ponavlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare