To je to što me zanima!

Prosvjedi: U Zadru objesili sve stranke na rimski Stup srama

Tijekom dana 'Fejsbukovci' su prosvjedovali mnogim gradovima diljem Hrvatske. U Slavonskom Brodu okupilo se oko 150 prosvjednika, među njima bio je i Ivan Pernar
Vidi originalni članak

ZADAR - "HDZ dosta je", "HDZ lopovi" , "Mladi, obrazovani i bez perspektive" i "Jaco odlazi" , "II mirovinski stup je pljačka" pisalo je na transparentima koje su nosili prosvjednici na protuvladinom prosvjedu organiziranom preko Facebooka u Zadru - dugogodišnjoj utvrdi HDZ-a. Prosvjednici, njih oko 150 nosili su i "Škrabicu za Jacin tečaj engleskog". S Narodnog trga u subotu u podne uputili su se Kalelargom do rimskog Foruma. Na Stup srama objesili su transparent s napisom HDZ, te ispod njega  i SDP, HSS, HNS i HSP . Pri povratku na Narodni trg zapjevali su "Jadranka znaj svemu je kraj, idi i više se ne vraćaj". Pored povorke, ali u suprotnom smjeru prošao je Zadranin Zdravko Livaković, bivši državni tajnik i izazvao negodovanje prosvjednika.  Prosvjed se nastavlja u srijedu u 18 sati.

SLAVONSKI BROD -  Dole Vlada, HDZ lopovi, Odlazi Jadranka, Marušiću odlazi… samo su neke od parola koje su izvikivali Facebook prosvjednici, njih oko 150, na mirnom prosvjednom skupu koji je održan u subotu s početkom u 12 sati ispred zgrade Županije Slavonskom Brodu. Uglavnom mladim i nekolicini starijih prosvjednika pridružio se i Ivan Pernar začetnik Facebook pokreta. Većina govornika iznijela je nezadovoljstvo zbog teškog gospodarskog stanja u županiji koja je pri vrhu ljestvice po nezaposlenosti. 

- Žao mi je što nas danas ovdje nije više. Ne znam što misli 18 tisuća nezaposlenih u ovoj županiji, gdje su sada, gdje su svi oni koji rade, a ne primaju plaću, gdje su branitelji, zar pristaju na mrvice koje im daje Vlada. Znamo kako se zapošljava u slavonskobrodskoj bolnici, ako imaš 5000 eura dobit ćeš posao – rekao je jedan od prosvjednika. 

 - HDZ me napada jer se boji da ću ih skinuti s vlasti, a SDP jer se boje da neće dobiti vlast – rekao je Ivan Peranar. 

– Narod se boji i zato nas nema više na prosvjedima – rekli su govornici što se moglo i vidjeti po jednoj grupi Brođana koja je stajala preko ulice stotinjak metara od mjesta prosvjeda. Nakon službenog dijela svi su se prosvjednici u organiziranoj koloni uputili do sjedišta HDZ-a u Zajčevoj ulici. Tamo su se kratko zadržali uz povike: Dole HDZ-e, bando, lopovi. Ispred sjedišta HDZ-a prosvjednicima se pridružio Vlado Mašić, čovjek koji šesti dan u Požegi ispred Općinskog suda štrajka glađu zbog devet neisplaćenih plaća dok je radio u bivšem Kamen Ingradu d.d.. – Dovezli su me, jer jedva stojim na nogama. Umrijet ću od gladi pa neka me tamo pokopaju. Vidite što nam rade, nemojte to dozvoliti – poručio je Mašić prosvjednicima. Prosvjed je prošao mirno, pod budnim okom nekoliko policajaca bez potrebe za njihovom intervencijom.

VARAŽDIN - U Varaždinu se na glavnom trgu u 11 sati okupilo se oko 1500 prosvjednika. Marširali su centrom grada na čelu s navijačkom skupinom White Stones. Nikakvih incidenata s policijom nije bilo. Prosvjednici su se zaustavili ispred gradske organizacije HDZ-a i ispred vrata ostavili ružu. Time su htjeli poručiti vladajućima da se nadaju da će se ruža koja predstavlja Hrvatsku ipak oporaviti. Nosili su transparente 'Dolje Vlada i HDZ', 'HDZ - brod luđaka bez kormilara'. Šetnja je trajala sat vremena, a zatim su se prosvjednici mirno razišli.  

VIROVITICA - Ni treći mirni prosvjed članova Facebooka s virovitičkog područja, koji je počeo oko 10, a završio poslije 11 sati nije u središtu grada, ispod sata, okupio više od dvadesetak mladića i djevojaka. Predvođeni organizatorom Sašom Horžićem mladi su postavili svoje transparente koji slikovito i vjerno svjedoče o njihovim zahtjevima upućenih poglavito vladajućem HDZ-u i premijerki Jadranki Kosor.  

 - Vlada HDZ-a treba otići i trebaju doći drugi ljudi, tvrde virovitički prosvjednici ističući kako im se u Virovitici ne pridružuje veći broj građana zbog straha od HDZ-a koji vlada gradom i Virovitičko-podravskom županijom. 

U Zagrebu novi prosvjed u nedjelju

'Fejsbukovci' za danas najavljuju nove prosvjede diljem Hrvatske. Novi prosvjed u Zagrebu zakazan je za nedjelju u 16 sati na Cvjetnom trgu. 

Koprivnica - 17 sati 

Split i Osijek - 18 sati 

Rijeka - 19 sati 

Idi na 24sata

Komentari 253

  • evomeopet 06.03.2011.

    admine?????? ADMINE????? hahhahahahha evo me opet

  • bezrijeci 06.03.2011.

    Izgleda da su Zadrani jedini pametni, da ne osudjuju samo HDZ nego i sve ostale stranke.....sto da kazem, bila sam malda, nadobudna, vjerovala u HNS kakav su zamislili Savka i Mika a onda je dosao Cacic i napravio unutar redova sramotu kakvu demokracija niti je kad vidjela niti je znala da postoji....kao i uostalom i svi drugi manji i veci u strankama...Onda sam shvatila da stranke ne postoje radi visih tudjih, nego radi visih vlastitih interesa...... Sto se cudimo sad HDZ-u i njegovoj Vladi za sve sto se dogadja, kao da bi to kraj neke druge stranke bilo drugacije....mi smo obican puk koji se boji Boga i zivi po nacelu, radi, ne ukradi, ne veseli se tudjoj nesreci, i bit ce ti nekako.....Oni su veliki, oni su neuhvatljivi, oni su vlast...i ne boje se nikoga, brinu se samo za vlaastiti dzep.Svi odreda.... Lijepo je rekao nedavno neki iz Europske komisije....ako Hrvatska udje u EU pomozi nam Boze....! Jer nasa Vlast se ne odrice nicega, i jos optuzuje jude sto rade u poduzecima u kojima rade kao robovi za minimalac, optuzuje ljude sto nisu dobili place mjesecima, nasa vlast optuzuje nas sto smo gladni....jer oni imaju....oni s sposobni, a mi nemamo....tko nam je kriv! To je nasa vlast!

  • croluka 05.03.2011.

    Od ovih prosvjeda samo šteta. Nikakva korist. Kriva je vlada i što su nekoliko djevojaka bilo zaposleno u veliko lancu dućana s odjećom...iste imaju vrlo dobar standard...iste su krale iz dana u dan u dućanu u kojem su radile...iste su dobile otkaz... Nije Vam vlada za sve kriva. A meni je žao što ja nisam gazda lanca dućana o kojem pričam jer bi pamtile svoju neotesanost dok su žive...

Komentiraj...
Vidi sve komentare