To je to što me zanima!

Prosvjedi u Brazilu: 'Gori nam Amazonija, a što vi radite?'

Diljem Brazila i svijeta počeli su se održavati brojni prosvjedi kojima ljudi traže da Brazil napokon reagira po pitanju požara koji i dalje gutaju Amazoniju.
Vidi originalni članak

U petak se prosvjedovalo diljem Europe - od brazilske ambasade u Londonu do brazilske ambasade u Parizu, ali i u mnogim većim gradovima na cijelom kontinentu.

Glas su napokon digli i sami Brazilci koju su se počeli okupljati u brojnim gradovima Brazila, a nakon što je glas povisila i međunarodna zajednica, brazilski predsjednik je, čini se, pomalo ublažio retoriku i odobrio intervenciju vojske. 

Nakon što je danima za požar osuđivao nevladine udruge čija je misija očuvanje Amazone, Jair Bolsonaro u posljednjim je istupima za požar okrivio 'vrlo suho vrijeme', iako je potpuno jasno da je većina od tisuća požara podmetnuta na što stručnjaci upozoravaju već danima. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

SABOTAŽA BRAZILSKOG PREDSJEDNIKA Procurili dokumenti: Bolsonaro aktivno radi da uništi Amazonu

U gašenje kreće vojska, Brazil počeo 'peglati' reputaciju

- Ova je vlada vrlo svjesna situacije i borit ćemo se protiv 'okolišnog kriminala' kao i protiv svakog drugog oblika kriminala, rekao je Bolsonaro na nacionalnoj televiziji u petak i poručio ljudima da prestanu širiti 'fake news' o uzrocima požara. 

U isto vrijeme Bolsonarova je administracija brazilskim veleposlanicima u cijelom svijetu poslala dopis sa strategijom za 'peglanje' imidža te zemlje, javlja Reuters

Da su samo o Amazoniji brinuli koliko o vlastitoj reputaciji...



 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • danyyyy 24.08.2019.

    Prosvjeduju? Zašto ne idu gasiti?! Nisu valjda zapalili da bi prosvjedovali!

  • BernySinara Wesker 24.08.2019.

    Svakako treba na tom mkestu zasaditi sume iako nosta nemoze zamjeniti ovo sto je izgorilo

  • Hiroo_Onoda 24.08.2019.

    Brazil je površinski 143 puta veći od Hrvatske, a dim je prekrio površinu jednaku površini 58 hrvatske pa pretpostavljam da mnogima nije jasno koliko je velika površina zahvaćena dimom i vatrom. To nije nešto što može pogasiti 10 kanadera ili tisuću vatrogasaca. Zbilja ne znam može li to itko, sa čime i kako ugasiti osim ako se ne ugasi samo. Ljudska vrsta je osuđena na samouništenje. Sve je samo pitanje vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare