Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prosvjedi u Brazilu: 'Gori nam Amazonija, a što vi radite?'

Diljem Brazila i svijeta počeli su se održavati brojni prosvjedi kojima ljudi traže da Brazil napokon reagira po pitanju požara koji i dalje gutaju Amazoniju.

46 komentara

U petak se prosvjedovalo diljem Europe - od brazilske ambasade u Londonu do brazilske ambasade u Parizu, ali i u mnogim većim gradovima na cijelom kontinentu.

Glas su napokon digli i sami Brazilci koju su se počeli okupljati u brojnim gradovima Brazila, a nakon što je glas povisila i međunarodna zajednica, brazilski predsjednik je, čini se, pomalo ublažio retoriku i odobrio intervenciju vojske. 

Nakon što je danima za požar osuđivao nevladine udruge čija je misija očuvanje Amazone, Jair Bolsonaro u posljednjim je istupima za požar okrivio 'vrlo suho vrijeme', iako je potpuno jasno da je većina od tisuća požara podmetnuta na što stručnjaci upozoravaju već danima. 

SABOTAŽA BRAZILSKOG PREDSJEDNIKA Procurili dokumenti: Bolsonaro aktivno radi da uništi Amazonu

U gašenje kreće vojska, Brazil počeo 'peglati' reputaciju

- Ova je vlada vrlo svjesna situacije i borit ćemo se protiv 'okolišnog kriminala' kao i protiv svakog drugog oblika kriminala, rekao je Bolsonaro na nacionalnoj televiziji u petak i poručio ljudima da prestanu širiti 'fake news' o uzrocima požara. 

U isto vrijeme Bolsonarova je administracija brazilskim veleposlanicima u cijelom svijetu poslala dopis sa strategijom za 'peglanje' imidža te zemlje, javlja Reuters

Da su samo o Amazoniji brinuli koliko o vlastitoj reputaciji...

Demonstration in Sao Paulo to demand for more protection for the Amazon rainforest | Autor: NACHO DOCE Foto: NACHO DOCE 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message