To je to što me zanima!

Prosvjedi u Hong Kongu: Zovu Trumpa da im 'oslobodi' grad

Čelnica Hong Konga Carrie Lam ovaj tjedan je objavila ustupke kako bi se prosvjedi završili, uključujući  formalno povlačenje prijedloga zakona o izručenju, zbog kojega su neredi i počeli u lipnju
Vidi originalni članak

Stotine hongkonških prosvjednika okupilo se u središtu grada na prosvjedu u smjeru američkog konzulata u nedjelju pozivajući američkog predsjednika Donalda Trumpa da oslobodi grad pod kineskom upravom, što je najnoviji u nizu prosvjeda koji grad potresaju već mjesecima.

Policija stoji uz prosvjednike koji mašu američkim zastavama i transparentima kojima pozivaju SAD u pomoć te zahtijevaju demokraciju nakon još jedne noći nasilja u 14. tjednu nereda.

Američki ministar obrane Mark Esper u subotu je pozvao kineske vlasti da pokažu suzdržanost u Hong Kongu.

Esper je poziv uputio iz Pariza kad je policija u Hong Kongu spriječila prosvjednike da blokiraju prilaz zračnoj luci i ispalila je suzavac drugu noć zaredom u gusto naseljenoj četvrti Mong Kok.

PONOVILA POZIV Merkel je poručila: Sukobe u Hong Kongu riješite mirno

Čelnica Hong Konga Carrie Lam ovaj tjedan je objavila ustupke kako bi se prosvjedi završili, uključujući  formalno povlačenje prijedloga zakona o izručenju, zbog kojega su neredi i počeli u lipnju.

Mnogi prosvjednici kažu da su ustupci premali i da su došli prekasno.

Bivša britanska kolonija Hong Kong vraćena je Kini 1997. pod formulom "jedna zemlja, dva sustava" uz zajamčene slobode kojih u kopnenoj Kini nema.

KINESKI PREMIJER: 'Kaos u Hong Kongu okončat ćemo u skladu sa zakonom'

Mnogi stanovnici Hong Konga boje se da Peking potkopava te slobode.

Kina odbacuje optužbe za upletanje i kaže da je Hong Kong pitanje unutarnje politike.

Prosvjede odbacuje, optužuje SAD i Veliku Britaniju za poticanje nereda te upozorava na štetu koju trpi gospodarstvo. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 08.09.2019.

    Uskoro će svijet saznat globalno što Kina kao experiment sprema na svom tlu a namjera svjetske masonerije je to pretvorit u globalnu stvar! Kina preko "pametnih gradova" uvodi APSOLUTNI nadzor stanovnika, audio i vizualno preko kamera, a preko interneta također, svaka riječ,gesta,naklonjenot partiji ili religioznost, šta kupujete,koje banke koristite,hobiji,dali govorite protiv ili za partiju,sve, svaki segment života. Na temelju prikupljenih podataka svaki pojedinac će biti pozitivno ili negativno ocjenjivan i na temelju toga što partiji paše ili ne dobit ćete beneficije u obliku pristupačnosti vrtičima,školama,fakultetima,kreditima i svemu ostalom, negativci prema vladi će biti nepočudni i getoizirani! Da,daaa, nije teorija urote, bilo je na svjetski gledanoj emisiji "TOMOROW-TODAY" a čak je jedan naš student to spomenuo na htv-u kao primjer loše primjene tehnologije. Za sve to rpeduvjet je svjetska vladat,svjetska banka, jedinstvena ELEKTRONIČKA valuta (keš nestaje, tako vas lakše kontrolirauju na "daljinski"), svjetska jedinstvena vojska i predsjednik svijeta-svjetska vlada, dakle DIKTATURA u Orwelijanskom 1984 izdanju pod agidom demokracije! To je razlog guranja priče o globalnom zatopljenju kao izgovor da se svijet "ujedini" u borbi protiv toga a također se zato zalažu za 5G mreže i guraju ih na silu jer im je za taj nadzor potreban brz internet koji u REAL-TIME-u sve prikazuje, zato i rade "smart-cityes", pametne gradove koji će prikupljat te podatke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare