To je to što me zanima!

Prosvjedna nota Srbije: Ovako je bilo samo u fašističkoj NDH

U prosvjednoj noti Srbija prosvjeduje zbog mjera zabrane ulaska u Hrvatsku koje nadležne vlasti primijenjuju prema ljudima koji imaju srpske putne isprave
Vidi originalni članak

Srpsko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u četvrtak hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu prosvjednu notu, piše Blic

U njoj najoštrije prosvjeduju zbog mjera zabrane ulaska u Hrvatsku koje nadležne vlasti primjenjuju prema ljudima koji imaju srpske putne isprave te vozilima srpskih registracija na graničnim prijelazima između Srbije i Hrvatske. 

- Ovakve i slične mjere policijskih organa Hrvatske, a posebno fizičko odvajanje nosioca putnih isprava Srbije od drugih putnika, nisu zabilježene u civiliziranom svijetu. Po svom diskriminacijskom karakteru mogu se usporediti samo sa mjerama poduzetima u prošlosti, u vrijeme fašističke Nezavisne Države Hrvatske - navodi ministarstvo vanjskih poslova Srbije. 

Ističu i da "Hrvatska grubo krši temeljne principe Europske unije, Ujedinjenih naroda i drugih međunarodnih organizacija čija je članica".

Vlada Srbije traži da Hrvatska odmah prestane s tim mjerama. 

>>> Ekskluzivno: U petak u novom Expressu donosimo tajne transkripte Milanović - Merkel

Idi na 24sata

Komentari 208

  • Mercedes s klasa 25.09.2015.

    Dačić i Vučić imaju samo problem sa graničnim prijelazom Bajakovo..zanimljivo ne spominje mađare i zidanje ograda kojima se ograđuju i od hrvatske i srbije..i ne propuštaju izbjeglice.....smiješno...nije ovo ekonomska i trgovinska kriza kako ju žele prikazat..jedini i osmovni problem je izbjeglička kriza...ali to više srbiji nije interesantno..sad je samo bajakovo problem...pa ima i drugih alternativa za cestovni promet i ruta,,pa molim lijepo nek izvole organizirat promet na svojim cestama....jer o riješavanju problema sa izbjeglicama ništa ne govori i ne nudi....nismo naivni ne...mi smo članica EU..kao i mađarska..tako da je naivno reći da EU poručuje hrvatskoj kako nije dobro zatvarati granice ..dok druga članica susjedna mađarska gradi zidove i žičane ograde..pa Dačiću ....što je za tebe veći i vrući problem..ako nemaš primjedbi na mađarske postupke..

  • MatijaVidaković 25.09.2015.

    A fašistički nije sprječavati kamione i HRVATSHU robu u srbiju.!?To je normalno....,Ma idi lezi Glu..ne!!

  • Qurcy Ban 25.09.2015.

    Za NDH koja je bila marionetska nacistiška država Hrvatska je debelo platila. Nadam se da se i Srbija za svoj friške zločine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare