To je to što me zanima!

Prosvjednici u Madridu: Na trgu ostajemo još tjedan dana

Prosvjednici ističu kako vlastima neće dozvoliti da im ukinu besplatno zdravstvo i besplatno obrazovanje te da im produže odlazak u mirovinu
Vidi originalni članak

Prosvjednici, uglavnom mladi ljudi, koji već tjedan dana prosvjeduju na trgu u Madridu, odlučili su u nedjelju na dan održavanja regionalnih izbora produžiti prosvjed za još najmanje sedam dana. Tisuće Španjolaca, podsjetimo, trg su zauzeli jer su nezadovoljni ekonomskom politikom svoje vlade. Ističu kako vlastima neće dozvoliti da im ukinu besplatno zdravstvo i besplatno obrazovanje te da im produže odlazak u mirovinu. Prosvjednici upozoravaju i na to kako je stopa nezaposlenosti među mladom populacijom čak 45 posto.

Prosvjed je počeo 15. svibnja preko društvenih mreža. Prvo su se okupljali samo na trgu Puerta del Sol u Madridu, a kasnije su se prosvjedi proširili i na druge španjolske gradove. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_102315 22.05.2011.

    Ajte 'rvati u EU jer samo vas cekaju da im bude bolje...

  • Da-Naravno 22.05.2011.

    Hrvati jel vi vidite šta znači SLOGA?!......a vi dalje razmišljajte gdje čete na ljetovanje? ....i u koji kafić sjest na kavu da se bude viđen.........možemo se samo sramiti što kao narod nemamo svoje JA!.....Pozdrav !

Komentiraj...
Vidi sve komentare