To je to što me zanima!

Prosvjednici u Skoplju policiju gađali kamenjem, 10 uhićenih

Mladi prosvjednici su se u ponedjeljak u Makedoniji sukobili sa specijalcima. Specijalce su gađali kamenjem bijesni zbog ubojstva petorice Makedonaca
Vidi originalni članak

Mladi prosvjednici su se u ponedjeljak  u Makedoniji sukobili sa specijalcima. Specijalce su gađali kamenjem bijesni zbog ubojstva petorice Makedonaca nedaleko Skoplja. 

Nekoliko stotina mladih Makedonaca prosvjedovalo je na glavnom trgu u Skoplju i ispred parlamenta. Krenuli su prema većinski albanskom području, no specijalci su ih spriječili da pređu preko mosta. Tada su ih prosvjednici zasuli kamenjem. Specijalci su h rastjerali palicama i nastavili čuvati most. 

Blic piše kako je policija uhitila deset ljudi. 

Pet Makedonaca je, podsjetimo, ubijeno prošli tjedan, a još nije otkriven počinitelj. Nakon što su pronađena trupla četiri mladića i jednog muškarca, ljudi su izašli na ulice i protestirali protiv zločina. Neki su za zločin optužili Albance te su kamenovali nekoliko njihovih kuća.  

Idi na 24sata

Komentari 52

  • adrian71 17.04.2012.

    to je tocno luki.

  • ping-pong 17.04.2012.

    Krivce treba što prije pronači i kazniti, dok se ne dese još veće tragedije! Ne vjerujem da su ubojice albanske nacionalnosti, prije bi rekao da je to namještaljka. Nema logike. Netko tko je počinio ova ubojstva je namjerno ostavio auto kod granice s Kosovom da bi skrenuo pažnju na albance, da bi netko drugi iskoristio priliku da ocrnio albance i potpuno okrene narod jedne protiv drugih (zavadi pa vladaj) . To je kao da opljačkaš kladionicu pa fantomku i pištolj ostaviš ispred portuna od vlastite kuće! Na kraju krajeva, trebali su preći i granicu, prvo makedonsku, pa kosovsku ( koju čuvaju kosovska policija i UMNIK).Ubojstvo dvojice mladića nije na nacionalnoj bazi. Klinci su se poslije nabrijali i počeli raditi sr... na nacionalnoj bazi ,što su vjerojatno kući čuli od roditelja. U Makedoniji se nacionalna mržnja može rasplamsati u građanski rat. 2002 godine Makedonaca je bilo oko 1.200.000, a albanaca 500.000 tisuća, pa sad zamislite što bi to bilo. Po ovom što je napisao Aleksandar Aceski@ albanci se u Makedoniji ponašaju kao i srbi na Kosovu, identično! Srbi na Kosovu i albanci u Makedoniji imaju dvije opcije; ili priznaj državu u kojoj živiš ili iseli, treće nemaš! Ma da se ja sa Aleksandrom Aceskim@ ne bi u potpunosti složio, jer je generalizirao i vrijeđao albance, a to kolike su žrtve bili imao je priliku do 1999g. da pređe Šarplaninu pa da vidi. Kad pronađu krivce, ispričaj se makedonskim albancima na ovom portalu na kojem si ih izvrijeđao, a ako su albanske nacionalnosti, ja ću i dalje biti pri svom, da ih treba najstrože kazniti!! Pozzz

  • BillTaki 17.04.2012.

    aleksandar a sta je bilo sa 2 albanaca u gostivar kakav komentar imas o tome sta je to usred bjela dana izvadis pistolj i ubijes dvojicu mladih sta ces rec o tome jer koliko vidim ti si jako pametan i puno znas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare