To je to što me zanima!

Prosvjednici za subotu najavili blokadu kamiona

BLOKIRALI CENTAR GRADA - 22.05 - Nakon pola sata aktivisti su se povukli iz Varšavske. Najavili su još veći prosvjed u subotu u 19 sati
Vidi originalni članak

Prosvjednici su, nakon što su obišli sjedište SDP-a i HDZ-a, ponovno došli do ograde u Varšavskoj ulice. Policajcima su rekli da im moraju pustiti jer su uredno prijavili okupljanje.
- Hoćemo Varšavsku! Imate minutu da nas pustite ili ćemo blokirati promet. Što me blijedo gledate? - upitao je Teodor Celakoski policajce od kojih nije dobio odgovor. Minutu kasnije petstotinjak građana krenulo je prema 'Zelenom valu', žili kucavici u užem centru Zagreba. Blokirali su Hebrangovu i Gundulićevu ulicu. Hodali su zebrom u krug. Vozači su izašli iz automobila i pljeskali u znak podrške. Drugi su pak trubili u ritmu. Nakon nekoliko minuta su se okrenuli i u suprotnom smjeru se počeli voziti po 'Zelenom valu'. U središtu grada vladao je pravi kaos, a policija, koja je u manjini, samo je stajala i promatrala. Nakon kraćeg vremana prosvjednici su blokirali i Žerjavićevu, tako da su oba 'Zelena vala' bila u blokadi. Prosvjednici su mirno sjedili na cesti i vikali: 'Pješačka zona', 'Mafija, mafija' i 'Ostavka'. Policija je s maricama došla 30-ak metara od raskršća Gundulićeve i Žerjavićeve, ali još nisu ništa poduzeli.  Prosvjednici su zatim odblokirali jedan smjer Zelenog vala i opet krenuli prema Varšavskoj. Nakon pola sata su se razlišli.

22.05 - Nakon pola sata aktivisti su se povukli iz Varšavske. Najavili su još veći prosvjed u subotu u 19 sati

21.40 - Prosvjednici su najavili kako će se razići za pola sata. Celakoski je pozvao svakoga da sutra povede 10 svojih prijatelja kako bi ih bilo deset puta više i kako bi ostvarili cilj.

21.35 - Među policiju je doletjela plastična boca, nakon čega je Teodor Celakoski upozorio ostale da to ne rade.

21.30 - Došli su do Varšavske i stali pred ogradu. Cijelo vijeme viču: 'Ne damo Varšavsku'. U jednom trenutku su počeli drmati ogradu, ali su se smirili nakon što im je policija rekla da se odmaknu. Tri policajca cijelo vrijeme snimaju s kamerom

21.25 - Krenuli su prema Varšavskoj, na križanje Masarykove i Gundulićeve. Odblokirali su jedan smjer Zelenog vala.

21.20  - Izglasali da će se sutra u 19 sati naći na uglu Varšavske i da će blokirati kamione koji rade na igradnji podzemne garaže.

21.15 - Aktivisti glasaju hoće li sada opet ići prema Varšavskoj ili sutra u 19 sati.

21.05 - Najavili da ostaju na cesti do daljnjeg. Ima ih više od 500.

20.45 - Policija je prosvjednike okružila maricama, stižu pojačanja...

20.40 - Premjestili su se na križanje Gundulićeve i Žerjavićeve ulice.

20.30 - Stigli su na križanje Hebrangove i Gundulićeve gdje su blokirali promet i hodali u krug zebrom. Vozači su im trubili u znak podrške

20.15 - Nakon prosvjeda ispred SDP-a i HDZ-a, prosvjednici su se okupili kod Varšavske ulice te tražili policiju da ih pusti unutra. Nakon što ih je policija odbila, krenuli su prema 'Zelenom valu'.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • konjina 16.07.2010.

    evo loma dragi političari

  • pipi-duga-čarapa 16.07.2010.

    kak ne kužite ljudi!!!nije ovo samo radi Varšavske,to je bunt radi sveg što se događa u Hrvatskoj!!ljudima je dosta i napokon su krenuli!!!

  • Zoran_ 16.07.2010.

    Besposličari...

Komentiraj...
Vidi sve komentare