To je to što me zanima!

Prosvjednicu zaštitari Cemexa pogodili stolicom u jednu ruku

Udruge na čelu s Građanskom inicijativom za zaštitu okoliša prosvjedovale su ispred tvornice zbog zahtjeva tvrtke Cemex o spaljivanju otpada u cementari
Vidi originalni članak

Jedan od najoriginalnijih prosvjeda u Splitu i okolici organizirali su u četvrtak poslijepodne brojne ekološke udruge ispred tvornice Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu.

Udruge na čelu s Građanskom inicijativom za zaštitu okoliša prosvjedovale su ispred tvornice zbog zahtjeva tvrtke Cemex o spaljivanju otpada u cementari. Okupilo se čak petstotinjak ljudi.

Mirni prosvjed započeo je incidentom, kad su zaštitari Cemexa razbacali stolice koje su organizatori postavljali. Jednom od stolica pogođena je Anita Matijaš iz Građanske inicijative za zaštitu okoliša.

Ona je lakše ozlijeđena, a zatražila je i liječničku pomoć, te sve prijavila policiji.

Neslužbeno doznajemo kako je cijeli događaj snimljen nadzornim kamerama pa ne bi trebalo biti problema oko utvrđivanja što se zaista dogodilo.

Prosvjednike su podržali i bubnjari splitske grupe "Ritam srca" koji su svojim bubnjevima davali ritam prosvjednicima, a u pravom spektaklu sudjelovali su i solinske grupe "Uštipak" i "Gizzo".

Tako su prosvjednici uz glazbu i bubnjeve poručili odgovornima kako ne žele spalionicu otpada u svom okolišu, te zatražili čist zrak i vodu za sve stanovnike od Splita do Trogira te generacije koje dolaze.

A nakon pola sata "bubnjanja" počela je kiša, pa su se našalili i da su je zapravo sami pozvali. Na potezu je Cemex...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • vidum 26.05.2012.

    Hvala Bogu da je pisalo da je pogođena u JEDNU ruku. Bez te riječi ja bih pomislio da je pogođena u tri ili više ruku!

  • čamil 25.05.2012.

    Bacaju stolice, a mogli su i pucati.

  • mario72 25.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare