To je to što me zanima!

Prosvjeduju za neovisnost Rep. Srpske u Banja Luci

Više tisuća ljudi okupilo se u središtu Banje Luke, gdje je u podne počeo prosvjed protiv neovisnosti Kosova, ali i za osamostaljenje Republike Srpske
Vidi originalni članak

Skup je organizirala nacionalistička nevladina udruga Srpski pokret nevladinih asocijacija (SPONA), no kao govornici su najavljeni najviši entitetski dužnosnici predvođeni predsjednikom vlade Miloradom Dodikom. Na tribini je istaknut veliki natpis "Kosovo je Srbija", a predsjednik SPONA-e Branislav Dukić izjavio je kako je cilj da se iz RS-u pošalje poruka kako taj entitet mora imati ista prava kao što ih je dobilo Kosovo.
- Ako su oni koji nisu konstitutivan narod u Srbiji dobili ono što su im Europa i SAD dali, mislimo da i RS ima isto pravo - kazao je Dukić.
Ministarstvo prosvjete RS-a odredilo je utorak kao neradni dan za sve osnovne i srednje škole u Banjoj Luci s obrazloženjem kako to čine radi sigurnosti učenika. Skup osigurava veliki broj policajaca, a posebne mjere poduzete su kako bi se spriječio prilaz konzularnim predstavništvima zapadnih država u Banjoj Luci.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare