To je to što me zanima!

Prva Putinova poruka nakon završetka pobune Wagnerovaca u Rusiji: O Prigožinu ni riječi...

Putin se u subotu obratio ruskom narodu osudivši pobunu Wagnerovih plaćenika kao "nož u leđa" i obećao da će je slomiti. Nakon toga, tišina...
Vidi originalni članak

​Kremlj je u ponedjeljak objavio prvu izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon kraja krize s pobunom plaćeničke skupine Wagner, u kojoj je on čestitao sudionicima industrijskog foruma.

U svojem obraćanju nije spomenuo Prigožina...

Na stranicama ruskog predsjednika navode tek kako je forum u Tuli okupio mlade inženjere, istraživače, studente...

POGLEDAJTE VIDEO:

Nije jasno kad je i gdje snimka nastala, dodaje britanska agencija Reuters.

Putin se u subotu obratio ruskom narodu osudivši pobunu Wagnerovih plaćenika kao "nož u leđa" i obećao da će je slomiti.

'NEĆE NAS RUSI ZASTRAŠITI' Stoltenberg: Pobuna Wagnera pokazala je najveću stratešku grešku Rusije u ratu u Ukrajini

Nije javno komentirao naknadni dogovor, objavljen kasno u subotu, koji je smirio krizu i spriječio moguće krvoproliće dopuštajući borcima Wagnera da se vrate u bazu, a njihovom vođi Jevgeniju Prigožinu da se preseli u Bjelorusiju.

U ponedjeljak je objavljeno i da je ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio ruske vojnike uključene u vojnu operaciju u Ukrajini što je prvi njegov javni nastup nakon pobune paravojne skupine Wagner tijekom vikenda.

'NIJE BILO DOVOLJNO VREMENA' Obećan mu imunitet, ali... Ruski mediji pišu da kazneni postupak protiv Prigožina nije zatvoren

U izvješću ruske novinske agencije RIA-e, u kojemu se poziva na rusko ministarstvo obrane, jasno se daje do znanja da Šojgu ostaje glavni zapovjednik, ali se ne navode detalji o tome kada i gdje se sastao s vojnicima i zapovjednicima zapadnoga vojnog okruga.

Ruski vojni blogeri doveli su u sumnju vrijeme videosnimke ministra obrane.

EU O POBUNI U RUSIJI Borrell: Monstrum kojeg je Putin stvorio s Wagnerom sada ga grize. Radi protiv stvoritelja.

Video u trajanju od 47 sekundi, bez zvuka, objavljen je na Telegramu. Ubrzo nakon objave videa, ruski vojni blogeri rekli su kako procjenjuju da je snimka nastala prije pobune.

Šojguu u javnosti nije bilo ni traga nakon što je Prigožin u petak navečer digao ustanak i privremeno okupirao južni ruski grad Rostov na Donu.

VOJNI ANALITIČAR OGOREC: 'Pobuna je bila inscenirana. Kao neka predstava ili film. Znali su da putem neće naići na otpor...'

Načelnik Glavnog stožera Rusije Valerij Gerasimov također nije komentirao te kaotične sate.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI I RUSIJI IZ MINUTE U MINUTU

NEMA VIŠE PRIJETNJE OD WAGNERA... Ukinuli protuterorističke mjere u Moskvi: 'Situacija je stabilna'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare