Obavijesti

News

Komentari 209

SAD potvrdio izravne pregovore s Rusijom. Putin: Wagnerovci su izgubili osjećaj za dobro i zlo

SAD potvrdio izravne pregovore s Rusijom. Putin: Wagnerovci su izgubili osjećaj za dobro i zlo
4

Prigožina su posljednji put vidjeli u subotu kako napušta Rostov. Trebao je otići u Bjelorusiju, no još mu nema glasa, a nije ni potvrdio dogovor s Lukašenkom o kojem je izvijestio Kremlj

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

putin 05:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.54

Kremlj: Ujedinjeni Arapski Emirati izjavljuju punu potporu Putinovim postupcima

Predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata nazvao je Putina i izrazio punu podršku postupcima ruskog vodstva, priopćio je Kremlj.

Telefonski poziv dogodio se u subotu 24. lipnja.

Prestolonasljednik Abu Dhabija šeik Mohammed bin Zayed al-Nahayan bio je zainteresiran čuti procjenu Wagnerove pobune, prema Kremlju. 

- Primivši sveobuhvatne informacije, čelnik Emirata je izjavio punu potporu akcijama ruskog vodstva - priopćile su ruske vlasti.

Dužnosnici zaljevske države nisu potvrdili telefonski poziv.

22.45

Bjeloruski predsjednik Lukašenko sutra će razgovarati s novinarima

Prethodno smo izvijestili da da će bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko također dati izjavu večeras nakon Vladimira Putina, no ruska državna novinska agencija RIA javlja da će on umjesto toga odgovarati na pitanja novinara u utorak.

22.33

Wagner će i dalje harati: 'Oni su plaćenici i nacionalni interes'

24sata

Znakovito je kako ruski predsjednik Vladimir Putin u svom govoru u subotu ujutro nije spominjao niti Prigožina niti Wagner u govoru oko izdaje. Pričao je o onima koji su uključeni u pobunu da prestanu sa sudjelovanjem u oružanom sukobu. To bi samo moglo značiti da je u sve uključeno više ljudi, odnosno znakovita osoba X koja je sve vodila.

Više pročitajte OVDJE.

21.56

Moldovski premijer: Pobuna pokazala slabost Moskve

24sata

Premijer Moldavije je u ponedjeljak rekao da je prekinuta pobuna u Rusiji otkrila slabost Moskve te da uplitanje Kremlja u njegovoj zemlji s vremenom postaje manje učinkovito.

Bivša sovjetska republika smještena između Ukrajine i Rumunjske je opetovano optuživala Rusiju zbog miješanja u njene unutarnje poslove, naročito što se tiče odmetnute pokrajine Pridnjestrovlja, što Moskva poriče.

Više pročitajte OVDJE.

21.38

Putin: 'Organizatori pobune će biti privedeni pravdi...'

24sata

Ruski predsjednik Vladimir Putin na ruskom se obratio naciji na državnoj televiziji.

Putin je u izjavi rekao da će "organizatori ove pobune biti izvedeni pred lice pravde" i da je pobuna "kriminalna aktivnost koja ima za cilj slabljenje zemlje".

U žustroj izjavi, Putin je rekao da je "svaka vrsta ucjene osuđena na neuspjeh" i da su vođe pobune "htjele da naše društvo bude fragmentirano". 

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 209