To je to što me zanima!

Prvi čovjek Đurđevca obitelji Toth uručio ključeve stana

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković je samohranoj majci petero malodobne djece Jadranki Toth uručio rješenje, a njezinoj kćeri ključeve gradskog stana
Vidi originalni članak

Grad se aktivno uključio u rješavanje socijalne problematike obitelji Toth. Opremili smo djecu za školu te pronašli stambeno rješenje koje je privremenog karaktera. Ukoliko ne riješe na zadovoljavajući način imovinski spor nad nekretninom koju su do sada koristili, Grad će ih uvrstiti u socijalni program, kazao je gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković koji je u petak samohranoj majci petero malodobne djece Jadranki Toth uručio rješenje, a njezinoj kćeri ključeve gradskog stana. 

Lacković je naglasio kako bi se trebalo ući u promjenu Zakona o socijalnoj skrbi prema Švedskom modelu koji predviđa da se roditelji djeci oduzimaju u krajnjoj nuždi.

Taj model, koji je podržao i UNICEF, zagovara da se umjesto nadzora i oduzimanja djece promovira politika pomoći obiteljima u kriznim situacijama, preko obitelji za potporu. 

- Obitelji za potporu motiviraju roditelje na promjenu ponašanja na način da surađuju s njima. Drugim riječima roditelji i obitelj za potporu rade kao tim, čime se otklanja otpor roditelja za promjenama - pojasnio je Lacković.

Presretna majka, koja vodi borbu s đurđevačkim  Centrom za socijalnu skrb, koji joj želi oduzeti djecu i dati na udomljavanje u tri obitelji, bila je ganuta gotovo o suza postupkom prvog čovjeka Đurđevca. 


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare