To je to što me zanima!

Prvi kamion s gorivom stiže u Pojas Gaze: 'To nije dovoljno'

Izrael je odobrio da se 24.000 litara dizelskog goriva dopremi u Gazu za UN-ove kamione za distribuciju pomoći, ali ne i za bolnice, rekao je izvor
Vidi originalni članak

Prvi kamion s gorivom za Pojas Gaze otkako je Izrael uveo potpunu blokadu palestinske enklave zbog rata protiv Hamasa počeo je u srijedu prelaziti granicu u Rafahu, rekla su dva egipatska sigurnosna izvora.

Izrael je odobrio da se 24.000 litara dizelskog goriva dopremi u Gazu za UN-ove kamione za distribuciju pomoći, ali ne i za bolnice, rekao je izvor koji se bavi humanitarnom pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ograničene pošiljke humanitarne pomoći stižu iz Egipta u Gazu od 21. listopada, ali Izrael ne dopušta dopremu goriva tvrdeći da Hamas ima dovoljne zalihe.

UN je zadnjih dana upozorio da će morati obustaviti humanitarne operacije, uključujući distribuciju pomoći u Pojasu Gaze, jer su zalihe goriva potrošene.

IZ MINUTE U MINUTU Izraelci upali u najveću bolnicu u Gazi. WHO: Ponovno smo izgubili smo kontakt s osobljem

Gorivo je potrebno za bolničke generatore i opskrbu vodom te distribuciju pomoći, a njegov manjak pridonio je velikom pogoršanju uvjeta života za 2,3 milijuna stanovnika Pojasa Gaze.

Prva pošiljka 24.000 litara goriva bit će isporučena u dva dana, 12.000 litara na dan, rekao je međunarodni izvor upoznat s operacijom.

- To nije dovoljno za ništa - ni za bolnice, ni za distribuciju pomoći- rekao je izvor koji je želio ostati neimenovan. 

BOLNICA POD OPSADOM VIDEO Kaos u najvećoj bolnici u Gazi nakon upada Izraelaca: 'Granatiraju, sve je puno dima'

- Zamišljeno je da bude dovoljno samo za unošenje dijela pomoći koja je stajala vani - i na primjer pokisla - u skadišta.

Očevici su rekli da još dva kamiona čekaju na egipatskoj strani graničnog prijelaza Rafah za prelazak u Gazu, ali ne zna se kada će prijeći granicu.

Izrael je pokrenuo vojnu kampanju iskorijenjivanja Hamasa nakon što su njegovi militanti 7. listopada napali južni Izrael.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • crni pes 15.11.2023.

    "Fokusirani smo na Gazu jer se tamo događa genocidni napad. 10.000 mrtvih i 4.000 dragocjene djece. I ne dozvolite da vam itko kaže da, zato što volite Palestince i palestinsku djecu, mrzite nekoga drugog! Ne mrzimo židovsku braću! Ne mrzimo židovske sestre! Preziremo i mrzimo opaku izraelsku okupaciju! Preziremo i mrzimo opaku opsadu Gaze! I najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku pretjeranog barbarstva jest dobiti prekid vatre. Ali imate ove kukavice u Washingtonu koje govore o humanitarnim pauzama. Molim vas, maknite se s lule za crack i probudite se! Ugledajte ljudskost dragocjene palestinske braće i sestara! A Američko Carstvo se usuđuje staviti veto na humanitarnu pauzu, dok se bombardiraju naši dragocjeni palestinski braća i sestre... Kakva smo mi to zemlja?! Kakvi smo mi to ljudi?!" nezavisni predsjednički kandidat Cornel West.

  • 15.11.2023.

    UN-ova administracija je pudlica koja je odavno već izgubila obraz, jer bez američke financijske pomoći, nemože opstati.

  • ravno1 ravno1 15.11.2023.

    Baš me zanima kako bi se ti božiji Izraelci borili da su u obrnutoj poziciji, s raketama kućne radinosti i kalašom protiv američkih aviona, helikoptera, tenkova, modernih gps navođenih raketa, noćnih optika satelitskih realtime nadzora i pitaj boga čega sve ne. Dali bi stajali na otvorenom ili bi kopali tunele? Dali bi oni onda bili kukavice i kako bi svijet reagirao da ginu sve ove godine 20:1?

Komentiraj...
Vidi sve komentare