To je to što me zanima!

Prvi liječnik koji će se cijepiti u Splitu: 'S pravim oružjem krećemo na ovaj opasan virus'

Prof dr. Ivo Ivić je predstojnik Klinike za infektivne bolesti KBC-a Split i kaže kako se svi trebaju cijepiti, jer je utjecaj virusa poguban za živote, ali i za gospodarstvo, školovanje, turizam...
Vidi originalni članak

U nedjelju počinju prva cijepljenja protiv korona virusa, a u Splitu će prof. dr. Ivo Ivić biti prvi zdravstveni djelatnik koji će se cijepiti u tom gradu.

- Drago mi je da konačno krećemo s pravim oružjem na ovaj zaista opasan i iscrpljujući virus - kaže za Jutarnji list Ivić, predstojnik Klinike za infektivne bolesti KBC-a Split koji je izabran kao prvi koji će se cijepiti među zdravstvenim djelatnicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

PROBLEMI S MASKOM Infektolog: 'Vidović Krišto bavi se stvarima koje ne razumije'

Prvi cijepljeni u toj regiji će kao i u ostalim županijama biti netko od korisnika domova za starije. Ivić je objasnio zašto bi se svi trebali cijepiti.

- Radi se o virusu koji samo cijepljenjem možemo zaustaviti i vratiti naš stari život. Na žalost, njegove su zdravstvene posljedice nerijetko pogubne, ali zaustavlja i gospodarstvo, utječe na školovanje, na turizam, na velik dio naših života. Nema razloga da se ne cijepimo, cjepivo je sigurno, nuspojave su minimalne, a sve priče o raznim zavjerama šire oni koji s virusima nemaju nikakve veze, ali ni s epidemiologijom, infektologijom - zaključuje dr. Ivić. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • StjepanValjak 27.12.2020.

    kada će Ivić Pašalić

  • Toni96 27.12.2020.

    ČOružje protiv nas samih gdje ima žive i aluminija, a ko zna čega još u cijepivu. Naime, kad se bilo tko ode cijepiti mora ispuniti formular, to jest potpisati da se svaka nuspojava kao odgovornost na proizvođača cijepiva odbacuje na nas same. Pošto našeg imunološkog zavoda nema da bi proizvodio bilo kakva cijepiva ili lijekove,onda bi odgovornost za naš život kao takvu trebala snositi država od bili kakvih nuspojava, što je za njih nemoguće jer to koštalo državni proračun i povlačenje sudskih postupaka. Pa samim tim smo ostavljeni da nam oni nametnu sve i svašta, ali onda smo mi sami odgovorni za bilo kakve nuspojave. A da i za nuspojave odgovara država, ko zna koliko bi potrajalo da se štete podmire. Stoga cijepite se ko se želi cijepiti i ne nagovarajte druge da se cijepe, ni prisilom, ni govorom,ni ucjenjivanjem za posao, a kamoli za nešto drugo. Od prvog dana ne vjerujem u sve ove laži oko KORONE,i to je moje mišljenje koje sam podosta istražio u orvih mjesec dana od zaustavljanja čitavog svijeta u samoizolaciju, ako stvarno želite samoizolaciju nrmojte onda ni živjeti, kako ste do sad živjeli pa vas Bog čuvao, sad najedanput se bojite nečega što u pravilu ne postoji kao pandemija, nego kao pojava koja svaku godinu prisutna gripa, prehlada, alergije, astma, viroze, povišene temperature, srčani, moždani, polipi u nosu, bronhitis, upala sinusa, rak, otkazivanje organa od nasljednih bolesti, otkazivanje organe od uzimanja bilo kakvih droga. Čemu onda ovoliki strah.

  • Juka Francetić 27.12.2020.

    Spašen je cijeli svijet!

Komentiraj...
Vidi sve komentare