To je to što me zanima!

Popio otrov u sudnici: Praljak je preminuo u bolnici u Haagu

Haški sud je 'šestorki' potvrdio prvostupanjske presude od ukupno 111 godina zatvora. Nakon što su mu izrekli presudu Slobodan Praljak u sudnici je popio tekućinu. Preminuo je u bolnici
Vidi originalni članak

Nakon 13 godina Haaški je sud u srijedu trebao izrekao konačnu i pravomoćnu presudu šestorici političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za teške zločine nad muslimanima u BiH 1993.-1994. Šestorka je nepravomoćno osuđena u svibnju 2013. godine na ukupno 111 godina zatvora.  

 

POGLEDAJTE NAJNOVIJI VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Prliću je potvrđena kazna od 25 godina zatvora, a Stojiću od 20 godina. Onda je sudac počeo čitati presudu Praljku. Odredio mu je također 20 godina zatvora. Praljak se pobunio i popio je nešto. Čitanje presude je prekinuto, a Praljak je preminuo u bolnici. Nakon stanke nastavljeno je čitanje presude, a potvrđena je kazna od 10 godina Pušiću, 16 godina Ćoriću te Petkoviću 20 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

POGLEDAJTE VIDEO ČITANJA PRESUDE:

Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić (58) je ranije nepravomoćno osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić (62) i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak (72) i Milivoj Petković (68) na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić (61) na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić (65) na 10 godina zatvora.

 

Idi na 24sata

Komentari 749

  • dektiva3 18.02.2020.

    Brkić opet "trkelja"skuplja jeftine pol.poene,a što mi u hr.ni krivi ni dužni ispaštamo tolike puste godine,dok je "elita" iz BiH radila što je htjela i u bosni i hr. Pa netko mora platiti račun za svoja (ne)djela.Naša djeca moraju živjet i sutra sa susjedima s druge strane granice,svima je dosta i rata i poraća a takve kao brkić potjerat iz politike jer žive na visokoj nozi od ratnih priča...dosta je bilo!

  • Misirac 30.11.2017.

    Iskopirao Ratka Mladica prilikom donosenja presude samo sto je on to odradio ekstremnije... sledece godine bi bio pusten na slobodu a on se utepao... cin samoubistva u hriscanstvu je smrtni greh i ide se u pakao... inace ovako uopsteno ne vezano za Praljka sa 3 fakulteta, koliko znate normalnih samoubica? Ne kazem ja da je on nenormalan jer covek uspeo da nakoti oko 5 miliona evra u toku rata... i da zvanicno on je ratni zlocinac a sa njim je posthumno i Franjo Tudjman..

  • Rusulica 30.11.2017.

    Ja se ne razumim ni u politiku ni u ove presude jer to inace i ne pratim,al nije mi jasno kako Crkva sad velica covika koji se ubio(a to je smrtni grijeh),a kad se neko drugi ubije to je Boze sacuvaj,kako je to moga,bla bla bla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare