To je to što me zanima!

Prvi rezultati izbora u Splitu: Ivica Puljak premoćno vodi

Prema prvim neslužbenim rezultatima izbora u Splitu bivši gradonačelnik Ivica Puljak ostvario je dobar uspjeh i u vodstvu je. Na drugom mjestu je kandidat HDZ-a Zoran Đogaš
Vidi originalni članak

S birališta i iz izbornih stožera dolaze polako prvi izborni rezultati. Ivica Puljak je u nadmoćnom vodstvu, a izgleda da je osvojio i neke kvartove u kojima je inače HDZ bio favorit.

POGLEDAJTE VIDEO: IZBORI UŽIVO

U stožerima Željka Keruma i Zorana Đogaša iznenađeni su ovakvim rezultatima.

Puljak je prema prvim neslužbenim rezultatima osvojio 49,93 posto glasova, Zoran Đogaš 25 posto, Željko Kerum 7,97 posto.

Puljak je u centru Splita na nekim mjestima, neslužbeno, dobio i preko 70 posto glasova.

Što se tiče izbora za Gradsko vijeće Puljkova stranka Centar i tu je ostvarila značajan uspjeh i ima većinu u vijeću, a moguće je i da neće morati koalirati ni sa kojom drugom strankom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izlaznost je na ovim izborima bila izrazito mala, do 16:30 sati na izbore je izašlo tek nešto manje od 22 posto birača, a mnogi su bili uvjereni kako takva izlaznost pogoduje velikim strankama poput HDZ-a. No, čini se da ovoga puta nije bilo tako.

Do sada je prebrojano 31,76 posto glasačkih listića, a prvi rezultati se temelje na prebrojanih 85 od 163 biračkih mjesta.

Splićani su u nedjelju birali i 31 gradskog vijećnika s 11 kandidacijskih lista.

Po prvim privremenim rezultatima DIP-a, lista stranke Centra za Gradsko vijeće osvojila je 43,41 posto glasova, lista HDZ/HSS-a 23,06 posto, lista HGS-a 7,20 posto, Mostova lista 6,38 posto, lista SDP/HSU-a 5,84 posto, te lista koalicije DP/HDS/HSP-a i Hrvatskih suverenista 5,30 posto.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • antifavakser 27.06.2022.

    jel ovo onaj koji je dao otkaz na gradonacelnicko mjesto zbog osobne odgovornosti prije par mjeseci?

  • MarkoMarkic17 27.06.2022.

    I opet potvrđeno da HDZ banda nema ni jedan veći grad u Hrvatskoj osim Osijeka , a tamo su pretežno Ercegovci i jedva jedvice su to dobili.pa anemija sad na aparatima.

  • MarkoMarkic17 27.06.2022.

    Pokušali su hdz banda i Plenković svim silama nametniti hdz mafiju na vlast u Splitu te su srušili Puljaka i gradsko vijeće ali i u ponovljenim izborima Puljak je pregazio hdz Đogaša, i šta sad kaže Plenkošenko?, Hoće li opet ponavljati izbore.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare