To je to što me zanima!

Vučić uvjerljivo: Dobio je više glasova nego Milošević 90-tih

Prema prvim rezultatima na parlamentarnim izborima u Srbiji je s oko 48 posto glasova pobijedila Srpska napredna stranka na čelu s Aleksandrom Vučićem
Vidi originalni članak

Prema prvim rezultatima u kojima je prebrojana većina glasova na prijevremenim izborima u Srbiji pobijedila je Srpska napredna stranka na čelu s Aleksandrom Vučićem s 48,8 posto glasova. Socijalisti Ivice Dačića su na drugom mjestu s 14 posto glasova, javlja Blic. Nova demokratska stranka Borisa Tadića dobila je 5,7 posto glasova. 

Birališta su zatvorena u 19 sati, a izlaznost je bila 51,91 posto.   

'Nastavljamo europski put i borbu protiv korupcije'

Vučić je nakon objave prvih rezultata rekao kako će Srbija nastaviti europski put te kako će surađivati sa svim prijateljima u svijetu. Rekao je da će Srbija nastaviti žestoku borbu protiv korupcije. 

- Jasno je da će lista koju vodimo imati apsolutnu većinu u Skupštini. Najvažnije je da ljudi dobro razumiju u koliko se teško situaciji nalazimo i što želimo poduzeti - rekao je Vučić. Dodao je kako su spremni mnogima pružiti ruku i pokazati da žele surađivati.

- Nikoga nećemo ponižavati zbog ovakvog izbornog rezultata. Naprotiv, želimo čuti i njihove ideje. Za tu vrstu dijaloga smo spremni sa svim relevantnim političkim strankama - rekao je Vučić. 

- Hvala na povjerenju koje ste nam pružili, na ogromnoj energiji koju ste nam dali, na najboljem rezultatu u 25-godišnjoj parlamentarnoj povijesti Srbije - rekao je Vučić koji je na izborima dobio više glasova nego Miloševićeva lista devedesetih.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • varešak 18.03.2014.

    izabrali su novog SLOBU i on još uvijek mašta o velikoj Srbiji i pokušače sve sa novim Memorandumom 2 isa S.A.N.U da provede taj memorandum

  • Zorba 17.03.2014.

    Zabavimo se mi svojim vucicima i ljepotom zivljenja u obecanom blagostanju - nesposobnim Milanovicems kojim tapkamo u mjestu i ubogim Karamarkom, koji retusira proslost umjeto buducnosti...

  • zagrebčanka 17.03.2014.

    Zbrišite me odmah, kao druge jučer, al ovo je taj čovjek i danas, ovo su njegove riječi, njegov stav, njegov cilj, njegov život: Aleksandar Vučić o granici Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica youtube.com/watch?v=b2CUONXlxQ8 Sramota, za sve nas, za EU zajednicu, za cijeli svijet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare