To je to što me zanima!

Prvi slučaj korone otkrili na današnji dan prije četiri godine

ritike su usmjerene prema kineskoj vladi zbog pokušaja prikrivanja epidemije u početnim fazama, uključujući obračunavanje s liječnicima koji su pokušavali upozoriti svoje kolege
Vidi originalni članak

Prvi slučaj zaraze koronavirusom otkriven je na današnji dan prije četiri godine, piše The Guardian.

Prema izvještaju objavljenom u South China Morning Post, kineske vlasti su identificirale najraniji slučaj koronavirusa 17. studenog 2019., tjednima prije nego što su službeno obavijestile javnost o prisustvu novog virusa. Kritike su usmjerene prema kineskoj vladi zbog pokušaja prikrivanja epidemije u početnim fazama, uključujući obračunavanje s liječnicima koji su pokušavali upozoriti svoje kolege na novi virus sličan SARS-u, koji se pojavio u gradu Wuhanu, provinciji Hubei.

JESENSKA DOZA PROTIV KORONE Raste interes za cijepljenjem. Doktor: 'Starijima se preporuča, i ja sam se cijepio 5. dozom'

Podaci dobiveni od strane South China Morning Post upućuju na to da bi 55-godišnji stanovnik provincije Hubei mogao biti prva osoba zaražena koronavirusom. Izvještaj navodi da je otprilike mjesec dana nakon tog datuma svakodnevno prijavljivan jedan do pet novih slučajeva, te da je do 20. prosinca iste godine potvrđeno ukupno 60 slučajeva zaraze.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 26.11.2023.

    Moguće, jer je bilo puno influence pa je vjerojatno Sars1 mutirao uz pomoć influence i blokatora ace receptora koje uzimaju milioni ljudi u svijetu za tlak. Na to se malo doda laboratorija koji nemaju dovoljnu razinu sigurnosti i naprave sami sebi problem od velikih plaća i nerada. Tako je i u vojsci, nabili si velike činove i prihode a pustili plaćenika Prgožina da ratuje za njih pa se okrenuo protiv njih na kraju. Tako je i u ostalim državama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare