To je to što me zanima!

Prvomajskom roštilju ne piše se dobro: Očekuju nas pljuskovi

Mogućnost lošeg vremena nastavlja se i u petak, a s obzirom na to da je riječ o neradnom danu, pitanje je hoće li vrijeme izaći u susret roštiljanju i odmoru u prirodi
Vidi originalni članak

Do kraja tjedna će u unutrašnjosti će biti vrlo nestalno, povremeno i vjetrovito uz, osobito u gorju i dijelu središnje Hrvatske, jak jugozapadni vjetar. Kiša će biti najčešća u srijedu, kada je i vrlo velika vjerojatnost pljuskova, a u ovo doba godine valja spomenuti i mogućnost lokalne sugradice i tuče, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a. 

Situacija nije ništa bolja ni na Jadranu gdje će biti promjenljivije, oblačnije i vjetrovitije. Puhat će umjereno i jako jugo, a povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u srijedu, kada su mogući i izraženiji pljuskovi. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Mogućnost lošeg vremena nastavlja se i u petak, a s obzirom na to da je riječ o Međunarodnom prazniku rada, pitanje je hoće li vrijeme izaći u susret roštiljanju i odmoru u prirodi.

Prema podacima DHMZ-a vidljivo je kako se iznad Hrvatske skuplja akumulirana količina oborina, odnosno kako će nas krajem tjedna očekivati mogući grmljavinski pljuskovi. 

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • škver 28.04.2020.

    Prvi Maja je praznik rada a u Hrvatskoj je izgubio smisao . Za njega će se neke nove generacije opet boriti i izboriti.

  • Pobotchnick Leeyoobo 27.04.2020.

    Kako se i taj dan pretvorio u obična konzumeristička baljeganja. Roštilj, piva, muzika... Kao da nema drugih dana u godini kad se može roštiljati. A praznik rada ostaviti zaposlenim ljudima da pokažu glavešinama da postoji i potcijenjeni mali čovjek, radnik, seljak.. Dan na koji bi im trebalo pokazati da smo tu i da nas se boje bar taj jedan dan u godini. A mi ćemo peći zelenu poljsku piletinu, svjetski mesni otpad prerađen u jeftine kobasice i piti plastične pivske dvolitre uživajući u tom danu.

  • mondoband 27.04.2020.

    šta je reklo, oćel padat u Prapatnici, vamo u Zagori

Komentiraj...
Vidi sve komentare