To je to što me zanima!

Psihologinji koja je upozorila na slučaj djevojčice s autizmom dali su opomenu pred otkaz

Izvanredni upravni nadzor, pokrenut nakon javne objave, otkrio je da su socijalna radnica i psihologinja propustile poduzeti odgovarajuće mjere na vrijeme
Vidi originalni članak

Prije dva mjeseca, javnost je bila potresena pričom o djevojčici s autizmom koju, uslijed niza nesretnih okolnosti, rodbina nije mogla smjestiti u vrtić. Nažalost, više od 30 ustanova ju je odbilo. Tek nakon što je psihologinja upozorila na ovaj problem putem društvenih mreža, pronađen je smještaj za djevojčicu. Međutim, iza kulisa se odvijala drama koja je rezultirala opomenom pred otkaz za psihologinju i socijalnu radnicu koje su radile na ovom slučaju.

VELIKO POSKUPLJENJE Vrtić u Zagrebu podiže cijenu na 800 eura. Roditelji: 'Šokirani smo. Ispisat ćemo djecu...'

Izvanredni upravni nadzor, pokrenut nakon javne objave, otkrio je da su socijalna radnica i psihologinja propustile poduzeti odgovarajuće mjere na vrijeme.

- Utvrđeno je zapravo da kolegice, nadležna socijalna radnica i nadležna psihologinja, nisu pravovremeno poduzele odgovarajuće mjere i radnje, odnosno aktivnosti s ciljem zaštite prava i dobrobiti djeteta, iako su imale sva saznanja da su u obitelji prisutne ugrožavajuće okolnosti - rekla je Tatjana Štritof, ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

BROJ 1 U GRADU Bjelovarke rasturaju: 'Naše djevojke rade u bolnici, školi, vrtiću i prezimit će u Europi!'
Nakon čega su dobile opomenu pred otkaz. U sindikatu smatraju da su kolegice napravile sve što su trebale u tom trenutku. 

- Imamo i drugih slučajeva koji su isto tako kolege dobili opomenu, odnosno to se zove upozorenje, što smatramo da nije način na koji se razvija sustav, da bude konkretniji. Ljudi su naravno ustrašeni. Sada imamo u zadnje vrijeme veliki odljev radnika - naglašava Mirjana Zvekić Pohanić, sindikalna povjerenica Sindikata zaposlenih u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Oksimoron_1 29.11.2023.

    Naravno da se rukovodeći kadar iz redova - zna se, obruši na one koji su zapravo bespomoćni. Jer - mogu one napisati prijedlog za ovo ili ono....ali nadređeni iz ZNA se, neće ga potpisati. Vrati ti spis, a ti ćeš; što napraviti. Tužiti ga AP-u? Ma jad od države. 

  • simonairena 29.11.2023.

    poruka je da svatko tko korektno i odgovorno obavlja svoj posao ne valja i steti onima koji hvataju krivine

  • Bubimir321 29.11.2023.

    Nedaj Bože da nešto neštima.Kako se je usudila javno reći da nešto kad nas neštima.Postala je žrtveno janje svojih nadležnih .Isto se je dogodilo kod nas u školi kada su 4 djevojčice prijavile vršnjačko nasilje. One su dobile usmene ukore jer su prijavile tj kako su se usudile reći da u školi ima vršnjačkog nasilja kad je ravnateljica rekla da to kod nje nemože biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare