To je to što me zanima!

Puca bolnički sustav: 'EU mora upotrijebiti municiju iz fonda'

Italija je u četvrtak prestigla Kinu, epicentar zaraze korana virusom, po broju umrlih. Tamošnji bolnički sustav opterećen je do točke pucanja a vlada se sprema produljiti karantenu
Vidi originalni članak

Europska unija mora omogućiti izdavanje novih obveznica u sklopu borbe protiv krize koju je prouzročio korona virus, kazao je u petak talijanski ministar gospodarstva Roberto Gualtieri.

- Moramo omogućiti izdavanje europskih vrijednosnica koje bi svaka zemlja mogla koristiti pod istim uvjetima a bile bi vezane za borbu protiv korona virusa i njegovih posljedica u gospodarstvu - izjavio je Gualtieri za talijanski list Il Corriere della Sera.

- Suočeni smo sa simetričnim šokom kojeg nitko nije pošteđen i zato moramo inovativno koristiti raspoložive alate - istaknuo je.

U nastojanju da smanji štete gospodarstvu eurozone od financijskih potresa prouzročenih pandemijom, Europska središnja banka (ECB) u srijedu je pokrenula novi program kupnje obveveznica vrijedan 750 milijardi eura, podsjeća Reuters.

KORONA DO LIPNJA? Beroš s građanima: Objasnio sve za trudnice, dijabetičare...

Gualtieri je izrazio zadovoljstvo takvim potezom ECB-a, ocijenivši ipak da monetarna politika nije dovoljna.

- Moramo smoći hrabrosti i kreirati zajedničku i koordiniranu proračunsku politiku koja će moći podupirati naše zdravstvene sustave - istaknuo je talijanski ministar.

Italija je u četvrtak prestigla Kinu, epicentar zaraze korana virusom, po broju umrlih. Tamošnji bolnički sustav opterećen je do točke pucanja a vlada se sprema produljiti karantenu, podsjeća Reuters.

MORAT ĆE PRIČEKATI... Zbog korone otkazane svadbe: Neki tuguju, a neki su se snašli

Premijer Giuseppe Conte u odvojenom je razgovoru danas izjavio da EU mora upotrijebiti "svu municiju" iz fonda za spašavanje, 'teškog' 500 milijardi eura, za borbu protiv ekonomske krize u Europi za vrijeme pandemije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • cucak fredi 20.03.2020.

    Ti si nepopravljivi optimista....

  • 20.03.2020.

    ......spremaju se kreveti u Areni...imamo dosta političara oni če u bolnice ..po ledinama...če svi oni koji nisu političari........uništena sigurnost tri bolnice.....11 doktora u svlačionici....iz demokracije u globalizaciju.....iz globalizacije u budućnost....iz budučnosti u perspektivu iz perspektive u propast....globalnog promišljanja....

Komentiraj...
Vidi sve komentare