To je to što me zanima!

Pucao karabit: Ne znaju kakve će posljedice dječak (11) imati

Operacijom koja je trajala tri sata iz njegova su mozga prije dva dana izvadili mnoge komadiće metala i puknute kosti lubanje. Liječnici se nadaju da će se dječak dobro oporaviti
Vidi originalni članak

Dječak (11) iz Letovanića koji je zadobio teške ozljede glave i mozga nakon eksplozije lonca punog karabita nepromijenjenog je stanja i nikakve komplikacije nisu se pojavile, kazao je u petak neurokirurg iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, dr. Miroslav Gjurašin.

KOBNA IGRA S KARABITOM Dječaku ozlijeđen mozak: 'To kad je grunulo, bilo je strašno'

Dječak je pri svijesti, prima jaku antibiotsku terapiju kako bi se spriječila moguća upala i infekcija u mozgu te liječnici pojačano prate njegovo stanje.

IGRAO SE S KARABITOM 'Iz dječakove glave smo izvukli dvadesetak komadića metala...'

Operacijom koja je trajala tri sata iz njegova su mozga prije dva dana izvadili mnoge komadiće metala i puknute kosti lubanje. Liječnici se nadaju da će se dječak dobro oporaviti, a hoće li biti kasnijih posljedica, nemoguće je sad reći. Dječak se ozlijedio u srijedu pucajući karabit u dvorištu kuće u Letovaniću. Krhotine metalne posude u kojoj je bio karabit probile su lubanju i zabile su se u čeoni dio mozga dječaka.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • vozi Miško 05.01.2019.

    Po meni je karabit daleko sigurniji od petardi, ako znaš pucati s njime. Ali tu trebaju roditelji pokazati kako se ispravno puca. Uzmeš limenu piksu od boje, ubaciš po dnu karabita, pljuneš ili staviš malo vode i zatvoriš, staviš na pod, fiksiraš nogom i ubaciš iskru upaljačem kroz malu rupicu koju si izbušio na dnu posude. I puca da je milina a ne kao petarde koje ti mogu eksplodirati u ruci, naknadno eksplodirati, itd., itd.

  • libeluli 05.01.2019.

    Pucao karabit??? Valjda je zapalio plin nastao od karabita i vode...

  • 05.01.2019.

    A i ljudi svasta imaju , tko drzi karabit u loncu, da nisam proguglala ne bih ni znala sto je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare