To je to što me zanima!

Pucnjava ispred Getroa: Zaštitari ubili razbojnika

Drama ispred centra Getro u Sesvetama. Vlasnik Sokol Marića kaže da nije bilo egzekucije lopova koji je ležao ranjen. Policija i dalje traga za trećim
Vidi originalni članak
>>>EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE S MJESTA DOGAĐAJA...

Dva naoružana maskirana pljačkaša u utorak oko 8 sati skrila su se iza praznih drvenih paleta kraj ulaza za dostavna vozila Getroa u zagrebačkim Sesvetama. Čekali su zaštitare Sokol Marića, koji su oklopnim kombijem došli po dnevni utržak trgovačkog centra. Najstariji zaštitar (44) ostao je u kombiju, a dvojica su krenula po novac. Čim su izašli s vrećama, prema prvim neslužbenim informacijama, oko milijun kuna, pljačkaši su zapucali na njih iz uzija. Zaštitari (22 i 25) uzvratili su vatru. Ranili su oba pljačkaša jer ovi nisu imali pancirke. Jedan od njih navodno je pokušao posegnuti za uzijem pa je zaštitar u obrani ponovno zapucao. Na pljačkaše su ukupno ispucali 12 metaka. Zaštitari u okršaju nisu ozlijeđeni.
Ranjeni Dubravko Marinić (40) preminuo je na putu do bolnice, a Kristijana Čabraju (28) Hitna je prevezla u bolnicu Rebro. Treći pljačkaš Željko Vrbat (44), koji je čekao u automobilu, pobjegao je nakon pucnjave. Policija je odmah blokirala sve važnije prometnice, a u potragu za plavokosim muškarcem visokim oko 180 centimetara u metalik sivoj Opel Omegi s krivotvorenim tablicama uključio se i helikopter. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o osobi s invaliditetom, kojoj je oduzeta desna ruka i lijeva noga te šepa. Navodno je poslije promijenio vozilo i nastavio bijeg u Mercedesu E klase. Policija ga još nije pronašla.
Vlasnik Sokol Marića Zlatko Marić pohvalio je pravovremenu reakciju svojih neustrašivih zaštitara i odbacio insinuacije da su pretjerali s uporabom sile. Obećao im je bogatu novčanu nagradu.

NAJPOZNATIJE PLJAČKE TRGOVAČKIH CENTARA
Idi na 24sata

Komentari 33

  • sinke 05.12.2007.

    Kakve insinuacije da su dečki pretjerali. Bravo za hrabrost, a oni koji insinuiraju nek pitaju pokojnog Golika Zmiju što misli o tome. Zaštitari su zaslužili državnu nagradu.

  • maja1996 04.12.2007.

    NEMAM STVARNO RIJEČI NA OVO.... UŽAS

  • entoni 04.12.2007.

    Detalji ne bi trebali u javnost a sjetimo se Fine nema zašto zaštitar odgovarati da on nije razbojnika taj bi njega ostale zaštitare i možda pokupio i kojeg slučajnog prolaznika ! Hrabri zaštitar je reskirao vlastiti život i sprečio veliku štetu treba ga nagraditi i za pouku razbojnicima javno mu zahvaliti !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare