To je to što me zanima!

Pucnjava na granici: Armenija i Azerbejdžan ponovno zaratili

Iz Armenije se na susjednu zemlju puca iz minobacača i teške artiljerije. Armenci pak tvrde da su snage iz Azerbejdžana pokrenule ofanzivu na njihovu stranu uz upotrebu tenkova....
Vidi originalni članak

Armenska vojska zapucala je na Azerbejdžan, a duž linije razdvajanja primirje je u protekla 24 sata prekrišeno 127 puta, priopćilo je azerbejdžansko ministarstvo obrane. To je prvi sukob nakon 22 godine mira, a armenska i azerbejdžanska vojska sukobile su se u Nagorno-Karabakhu. 

Iz Armenije se na susjednu zemlju puca iz minobacača i teške artiljerije. Armenci pak tvrde da su snage iz Azerbejdžana pokrenule ofenzivu na njihovu stranu uz upotrebu tenkova, artiljerije i zrakoplovstva, piše ABC News.

Obje strane kažu da ima žrtava, u Azerbejdžanu je poginuo jedan dječak dok je dvoje djece ozlijeđeno. Armenci su srušili i jedan azerbejdžanski helikopter.

Armenija i Azerbejdžan desetljećima se spore oko Nagorno-Karabakha, pokrajine s većinskim armenskim stanovništvom koja je tijekom sovjetske ere pripojena Azerbejdžanu. 

Otkad je rat završio, 1994. godine, Nagorno-Karabakh je separatistička regija pod kontrolom armenske vojske. 

Ruski predsjednik Putin obje je strane pozvao na hitno smirivanje sukoba. 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • hosovac_1_1 03.04.2016.

    dobro je ..ide svijet tamo kamo i treba....masonerija

  • dvadesetcetrisatakomentator 02.04.2016.

    Armenci pobili hrpu Azera i srušili im helikopter.

  • dvadesetcetrisatakomentator 02.04.2016.

    Armenci pobili hrpu Azera i srušili im helikopter.

Komentiraj...
Vidi sve komentare